Det er faktisk ikke mer enn et urtesmør, stekt sitron og hvitløk som skal til. Har du tilgang på en grill eller grillpanne blir det selvsagt ekstra stas. Men retten kan du lage på selv det enkleste kjøkken.
Kyllingfilet med urter sitron og hvitløk
Piff kyllingfileten opp på denne enkle måten
Kyllingfilet med urter sitron og hvitløk
Fremgangsmåte
Lag urtesmør:
Smelt smøret og bland inn hakkede urter og sitronsaft.
Pensle filetene med urtesmøret og brun dem i stekepanne, gjerne grillpanne, eller på grillen. Når de kjennes passe faste er de gjennomstekt. Du kan også ettersteke i ovnen ved 175 grader i 5 minutter for at de ikke skal bli tørre. Dryss over litt salt og pepper. La dem hvile.
Legg sitronskiver og kinesisk hvitløk i båter i en alu-form på grillen eller en ildfast form i stekeovnen. Drypp over olje og stek til pent lys brun.
Skjær kyllingfiletene i skiver og hell over resten av urtesmøret. Server med sitronskivene og hvitløksbåtene samt din favorittsalat og gjerne couscous.
Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet
Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG