Kyllingenchilada

Vi elsker meksikanskinspirert mat, og det er ikke rart når den er så smakfull og enkel å lage som med denne oppskriften.
Redaksjonen
24 November 2008 - 01:00

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Slik lager du raskt kyllingenchilada

Slik lager du raskt kyllingenchilada

Fremgangsmåte

  1. Varm olje i en stekepanne ved middels varme. Fres løken og hvitløken myk. Ta ut av pannen og hold varm. 
  2. Ha litt mer olje i pannen og tilsett kyllingstrimlene samt krydderet og stek raskt. Ha i løkblandingen. Rør godt og tilsett matfløte. Kok opp og la trekke noen minutter. 
  3. Fordel blandingen utover tortillalefsene. Rull sammen og legg dem tett i en ildfast form. 
  4. Dryss over ost og sett inn i ovnen ved 200-220 grader i 10-12 minutter til osten begynner å boble. 
  5. Server med frisk koriander, tomater, frisk salat og hjemmelaget guacamole

Tips: Hvis du vil ha en enchilada uten kjøtt, bytter du kyllingen med torsk. Og om du vil ha den vegetarisk, erstatter du kylling med tofu eller sjampinjong. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget guacamole

Hjemmelaget guacamole

Fremgangsmåte

  1. Skrell avocadoene og del i to.
  2. Mos hvitløken med litt salt i en morter.
  3. Tilsett sitronsaft og hell over avokadokjøttet.
  4. Mos alt sammen med en gaffel og smak til med evt. mer sitronsaft.
  5. Tilsett de andre ingrediensene og rør til jevn masse. 

Flere sauser og tilbehør

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak hjertebrownies tll Valentines
Ukens kake

Bak hjertebrownies tll Valentines

Å sende kort på Valentins dag er veldig romantisk, men du kan jo også vise din hengivenhet på en annen måte, som ved å bake en romantisk kake til din kjære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak hjertebrownies tll Valentines
Ukens kake

Bak hjertebrownies tll Valentines

Å sende kort på Valentins dag er veldig romantisk, men du kan jo også vise din hengivenhet på en annen måte, som ved å bake en romantisk kake til din kjære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatsfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her