Matkurs og vinkurs

Vinkurs i Oslo 11. juni

Her får du smake alt fra petit chablis til sjelden grand cru på magnumflaske
Foto: (MarkSwallow)

Her får du smake alt fra petit chablis til sjelden grand cru på magnumflaske

Denne junikvelden får du blant annet smake en helt unik grand cru chablis fra magnumflaske. Det blir bare denne ene sjansen, så la den ikke gå fra deg.
Julie Helene Amundsen
28 Januar 2019 - 07:00

Chablis er en av Frankrikes eldste vinområder og gir i dag en av verdens mest ettertraktede vinstil.

Nordmenn er dessuten verdens fremste chabliselskere, og det er det vi skal feire denne kvelden.

Det som gjør vinene her i fra så unike er det helt spesielle jordsmonnet kjent som kimmeridge, som inneholder store mengder østersfossiler. Dette gir Chablis' viner den karakteristiske mineralske smaken. 

Les mer om det som kjennetegner Chablis' jordsmonn her

  Foto: kodachrome25

La Chablisienne ble grunnlagt som et kooperativ av druedyrkere i Chablis i 1923. De ville skille seg ut, og satte derfor som krav at alle bøndene skulle levere ugjæret druemost isteden for hele druer. Dette gjør det lettere å skille de enkelte vinmarkene og sikre den beste kvaliteten. La Chablisienne er flere ganger kåret til verdens beste vin-kooperativ. 

Hervé Tucki

Denne sommerkvelden får vi besøk av La Chablisiennes nærmest legendariske ambassadør, Hervé Tucki. Etter å ha nærmest vokst opp i vinhuset, tok han over etter sin far som direktør. Han har også hatt ansvar for hovedvinlagret, men i dag reiser han verden rundt for å snakke om Chablis og La Chablisienne. Han er også svært involvert i vinlagingen. 

På denne spennende smakingen får du teste alt fra husets Petit Chablis, en favoritt hos mange, til mer lagringsdyktige og strålende mineralske Premier Cru-er og Grand Cru-er.

Her kan du se hva Aperitif mener om vinene til La Chablisienne

Kvelden avsluttes på best tenkelige måte med Chablis Grand Cru Château Grenouilles 2012 Magnum som ikke er tilgjengelig på polet. La Chablisienne eier siden 2003 i alt 7,2 hektar av Grenouilles totalt 9,37 hektar. Og Château Grenouilles er navnet på vinen som lages av druer fra de eldste vinstokkene. Grenouilles er derfor er ganske sjelden grand cru, og Château Grenouilles er ekstremt sjelden - og i magnum enda sjeldnere.

Dette er trolig den eneste muligheten du får til å smake denne vinen.

Denne grand cru-en er en sørvest vendt,  og alle druene her i fra er håndplukket og nøye selektert. Denne legendariske vinen viser Chablis' ekte og eksepsjonelle lagringspotensial. Du kan bare glede deg.

 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her