Kom med råd på Grüne Woche

Åtte kokker fra nettverket Arktisk Meny har kommet hjem etter et besøk på verdens største matmesse, Grüne Woche i Berlin.
Redaksjonen
29 Januar 2008 - 18:00

I løpet av messen var en av oppgavene til Arktisk Meny å gi råd til Landbruks- og matdepartementet om hvordan den norske standen på messen kan bli bedre.
 
Mat og geografi
Kokkene har jobbet i grupper og noen av innspillene til hvordan den norske standen kan bli bedre er konkrete. Tydeligere merking av hvilket geografisk område smaksprøvene kommer fra, flere videreforedlede råvarer og flere arktiske råvarer.
 
- Når besøkende er på den norske standen og smaker på ulike smaksprøver, er det viktig at de også får en klar forståelse av hvor maten produseres og spises i Norge, sier Annbjørg Reiersen, daglig leder i Arktisk Meny til NHO Reiseliv.
 
Miljøvennlig
Arktisk Meny vil gjerne bidra til et enda sterkere fokus på arktisk mat på neste års messer.
 
Foruten messen besøkte kokkene også ulike matutsalg, blant annet et eget supermarked med økologisk mat.
 
- Fokus på miljøvennlig mat kommer for fullt i Tyskland. Arktisk ferie med miljøvennlig mat må derfor være salgbart på en messe som Grüne Woche, sier Reiersen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie
+

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie

Sello Mujer er en ung og fremadstormende kaffeprodusent med en god historie skapt fra en sped start i 2017, til en bevegelse som kan inspirere andre. Men først og fremst gjennom kvalitetskaffe til verdens kaffeelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie
+

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie

Sello Mujer er en ung og fremadstormende kaffeprodusent med en god historie skapt fra en sped start i 2017, til en bevegelse som kan inspirere andre. Men først og fremst gjennom kvalitetskaffe til verdens kaffeelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir du din egen kjellermester – lær av ekspertene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 18. november

Slik blir du din egen kjellermester – lær av ekspertene

Hvordan skal du komme i gang med din helt egen vinkjeller eller utvikle den du allerede har? Den 18. november kan du få ekspert hjelp – og smake 6 flotte lagringsviner!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her