Kokkenes Mesterlaug boikotter Sildakongen

Sildabordet i Haugesund, som i år feirer 25 års jubileum, får ikke høre Sildakongens sildekvad. Mesterkokkene vil ikke ha ham.
Redaksjonen
21 August 2009 - 20:00

- Nå vurderer jeg å kutte ut all støtte til Sildabordet for all framtid. Utestengelsen av Sildakongen er skammelig, sier restauranteier Arvid Stueland til Haugesunds Avis.

- Jeg vet ikke hvem som tar slike avgjørelser, men noen bør skamme seg. Det finnes vel ingen som har frontet sild og Haugesund som sildeby bedre enn Arvid Mørch (Sildakongen, red. anm.). Han farter rundt over hele ladet som en god ambassadør, og reklameverdien er voldsom. Derfor bør han være et naturlig midtpunkt under 25-årsjubileet for Sildabordet, mener Stueland.

Urettferdig behandling
- Nå har Sildakongen vært gjennom en turbulent økonomisk tid som han er i ferd med å få kontroll på. Utestengelsen som er foretatt av Kokkenes Mesterlaug Haugesund, er derfor som å sparke en som allerede ligger nede. Dette fortjener han ikke. Det tror jeg flertallet av distriktets befolkning er enig med meg i, sier restauranteieren til avisen.
 
Arvid Mørch minner om hvem som har vært avgjørende for Sildabordet.
- Sildabordet i Haugesund hviler på fem pilarer: Svømmeklubben, Kokkenes Mesterlaug, Bytunets antikvariske jazzensemble, brødrene Kyvik og meg selv. Selv om jeg er skuffet over å bli utelatt denne gang, vil jeg godta en unnskyldning dersom det blir aktuelt. Hvis noen innrømmer å ha gjort en tabbe, og det er ingen skam, er jeg likevel klar til å bli med på markeringen av det 25. sildebordet, sier Sildakongen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her