Kokkebronse i WorldSkills

Kokkebronse i WorldSkills

Mads Ueland (20)fra Ålgård i Rogaland og Statholdergaarden sikret bronse til Norge i årets WorldSkills.
Aase E. Jacobsen
08 Juli 2013 - 10:18

- Det var den aller beste følelsen - akkurat da de ropte opp navnet mitt og ba meg komme til scenen i den store arenaen. Da visste jeg at jeg hadde klart målet mitt. Jeg var spent på om jeg kunne klare å få pallplass, jeg visste at jeg hadde gjort noen småfeil, men det holdt, sier en overlykkelig Mads Ueland til WorldSkills Norways pressemedarbeider.

- Nå gleder jeg meg til å komme hjem og fortsette å lage mat til alle gjestene på Statholdergaarden i Oslo.

Inspirert av arbeidsplassen

Mads er glad for miljøet han er en del av på restaurant Statholdergaarden i Oslo. - Her har jeg fått utvikle meg til å bli den kokken jeg er i dag. Jeg trives veldig godt!

Bent Stiansen er en viktig inspirator, men han har også lært utrolig mye fra Øyvind Bøe Dalelv som jobber på samme restaurant og som vant gullmedalje i kokkefaget i WorldSkills i London i 2011.

LES MER: Gull i WorldSKills

Norges kandidat i servitørfaget, Thora Karen Knutsdottir, fikk ingen medalje, men var med sine 499 poeng ett poeng unna Medal of Excellence som er utmerkelse for svært godt arbeid.

Av de 21 norske deltakerne i 19 fag fikk 10 personer denne utmerkelsen. I tillegg til bronse i kokkefaget, ble det sølv i mekatronikk og bronse i billakkering under årets WorldSkills som for øvrig fant sted i Leipzig. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her