Knivskarp konkurranse i NM i østersåpning

Landets dyktigste østersåpner kåres søndag 7. juni under Oslo Race Week. Bli med på festen du også!
Redaksjonen
04 Juni 2009 - 20:00

Nå braker det løs igjen for Norges beste østersåpnere og medbragt heiagjeng.
 
Årets NM i østersåpning blir forsommerens kjempefest under Oslo Race Week på Aker Brygge.
 
Deltakerene trakterer sylskarpe kniver i det de kjemper om heder og ære i Norges tøffeste mesterskap.
 
Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM som arrangeres av Apéritif.
 
Tid: søndag 7. juni klokken 14 - 16
Sted: Stranden, Aker Brygge (ved Herbern Marina)
 
NM i østersåpning under Oslo Race Week
Aker Brygge blir en syndende gryte av aktiviteter de to første ukene i juni med flere store regattaer, stupeoppvisning, utstillinger, konkurranser og mye, mye mer.
 
Selve NM i østersåpning finner sted på scenen foran Herbern Marina som er hovedkvarter for arrangementene som skjer under Oslo Race Weeks to uker lange program.
 
Har du ikke meldt deg på ennå, er det fortsatt ikke for sent!
 
 

Hva:

NM i østersåpning 2009

Når:

Søndag 7. juni klokken 14.00
(registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Stranden, Aker Brygge (scene ved Herbern Marina)

Hvem:

Du som arbeider med sjømat profesjonelt

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 55th Galway International Oyster Festival,
Irland 27. - 29. september.

Norge i verdenstoppen
Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.
 
To verdensmestere de siste fem årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange topplasseringer før det, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. Ikke bare klarte fjorårets norgesmester Heini Petersen, frilanskokk, å åpne 30 østers på 2 minutter og 29 sekunder, de var dessuten så å si perfekt åpnet.
 
Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.
 
Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerene får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi norske flatøsters av ypperste kvalitet fra Bømlo.
 

I år blir det kanskje din tur?
 
Enestående premier
Vinneren får anledningen til å forsvare Norges ære i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september.
jobber du med østers til vanlig skal du ikke nøle med å melde deg på dette spennende arrangementet.
 
Er du kanskje bare nysgjerrig på hvordan denne konkurransen går av stabelen?
 
Møt opp på Stranden, Aker Brygge søndag 7. juni klokken 14 for en unik opplevelse!
 
NM i østersåpning 2009 arrangeres av Apéritif i samarbeid med Eksportutvalget for Fisk, Red & White og Omega Norge.

 
Foto: Atle Kildahl Torp, Roger Kolbu, Thor Brødreskift

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her