Knallkjøp fra Bordeaux i taxfree-hyllene

Disse to vinene fra taxfree-hyllene er to perler som er en reise verd.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2008 - 02:01

I hvert fall når vi tar prisen i betraktning. For Ch. du Glana 2005 til kroner 165 er rett og slett en fantastisk god pris. Jeg har ikke funnet den rimeligere enn 200 kroner noen steder.

I godt sleskap
Selv om Glana ikke tilhører de høyest klassifiserte slottene innen appellasjonen St. Julien, for øvrig den minste i Médoc , er det velrenommert og bærer tilleggbetegnelsen Cru Bourgeois Supérieur. Det skyldes nok at deler av vinmarkene ble kjøpt av naboen Ch. Lagrange med 3. cru-rang, på midten av forrige århundre. Øvrige naboer er berømtheter som Ducru Beaucaillou, Beychevelle og Léoville-Barton.

Og kvaliteten er der i form av et flott jordsmonnspreg, nydelig saftighet, bra fylde og fin mykhet. En deilig bordeaux for de neste 7-8 årene (88 p).

Fantastiske 2005
Ch. Camensac 2005 byr på mer trøkk og fasthet for kroner 249, strålende Médoc-karakter med veldig godt solbærpreg og innslag av cedertre. Den er imidlertid fortsatt ganske så lukket og tjener på å dekanteres i dag, eller legges til side noen år. Tåler minst 15 år (91 p).

Camensac er klassifisert som 5. grand cru etter 1855-skalaen og tilhører underområdet Haut-Médoc. Slottet ligger på grensen til St. Julien og har derfor mange av de samme karakteristikaene til denne appellasjonen. Slottet har ikke alltid levd opp til forventingene, men er nå i en veldig god stim. Og med så fantastisk materiale som i 2005, kan det nesten ikke gå galt. Eieren er nå den samme som står bak Chasse-Spleen, og det er derfor all grunn til å forvente mer fra denne kanten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her