Har du først fått smaken for denne delikatessen, kan du nesten ikke få nok av den og jo mer du elsker, jo mindre støy vil du ha rundt den.
Dagens rett
Klassisk lutefisk
Slik lager du klassisk lutefisk
Forandring fryder, men lutefisk med bacon, godt med fett, ertestuing og kokte poteter er en fest i seg selv.
Redaksjonen
31 Oktober 2020 - 01:00
Klassisk lutefisk
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i porsjonsstykker. Finn frem en langpanne, legg et ildfast fat oppi med bunnen opp slik at fisken kommer litt opp fra selve pannen og kraften kan renne av.
- Legg fiskestykkene i på det ildfaste fatet i langpannen med skinnsiden ned.
- Dryss på salt og la fisken stå i ca. 1 time. Forvarm ovnen til 200 grader.
- Dekk langpannen med aluminiumsfolie og sett den midt i ovnen. Kok fisken til den er gjennomkokt og flaker seg, ca 35 minutter.
- Skjær bacon i terninger og sprøstek dem, eventuelt sammen med ekstra smør hvis baconet ikke avgir nok fett.
- Kok ertene møre i vann. Rør sammen smør og mel og visp det i ertene.
- Kok dem videre i ca. 5 minutter og smak ertestuingen til med salt, pepper og sukker og rør inn smør til slutt.
- Server lutefisken med bacon, ertestuing og ringerikspoteter, samt det tilbehøret du ellers ønsker.
Tips: Du trenger ikke tilsette noe vann til langpannen da vannet i fisken hjelper til med å dampe fisken. Hvis du legger fisken rett ned i pannen blir den både mer utvannet og går lettere i stykker.
Slik bruker du lutefiskrestene
Verdens beste ertestuing til lutefisken
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 525.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå