Klar for frossen potetstappe?

Nå kommer flere hundre nye matvarer i butikkene.
Redaksjonen
01 Februar 2011 - 14:30

Ingen vet på forhånd hvilke av matvareprodusentenes påfunn som er topp og hvilke som blir en flopp. Men ifølge statistikken er sjansen størst for at et nytt matprodukt forsvinner fra hyllene ganske raskt, skriver Aftenposten.

Innovasjon er en risikosport. Mens Stabburet lykkes med hele sju av ti lanseringer, finnes femti prosent av Tines nyvinninger på markedet etter fem år. Generelt lykkes enda færre nye produkter.

I tillegg til Stabburets potetstappe, vil du fra 1. februar finne nye varianter av pizza, sjokolade, ferdige sauser, vaskemidler, ferdige pastaretter og snacks i matbutikken. Nylanseringer er viktige for merkevareprodusenter, som årlig bruker millionbeløp på å finne fram til, produsere og markedsføre nye produkter.

- Særlig i kamp mot kjedenes egne varer ser vi at det er ekstremt viktig å være god på nye produkter, sier konsernsjef Patrik Andersson i Rieber & Søn, selskapet bak Toro, Mr. Lee og Denja, til Aftenposten.

Noen produkter slår godt an blant forbrukerne. Tines YT og Q-Meierienes Skyr ble suksesser i fjor, det samme gjorde Kims Fredags Mix og Sætres kjeks Dots.

I historiens skammekrok står blant andre Dus, blandingen av vann, juice og melk, gul ketchup, pastasaus på spruteflasker og fiskepølser i ulike utgaver.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her