Dagens rett

Kjøttpudding med erter og brokkoli

Lag favoritten fra varmmatdisken, men her får kjøttpuddingen fyll av erter og brokkoli
Foto: (Elena_Danileiko)

Lag favoritten fra varmmatdisken, men her får kjøttpuddingen fyll av erter og brokkoli

Kjøttpudding er for mange ensbetydende med hverdagsmat av den litt kjedelige sorten. Når den pimpes opp med erter og brokkoli og en god tomatsaus eller soppsaus, blir det glede rundt middagsbordet.
17 Oktober 2022 - 00:00

Det er dessuten en veldig enkel rett å lykkes med. Du må bare passe på at den ikke steker seg tørr. Velger du medisterfarse, er du sikret et saftigere resultat. Den er fetere, men så er det jo i fettet at smaken sitter. Kjøttpudding av kjøttdeig bør tilsettes litt fett i form av olje eller smør, for å ikke blir tørr og smuldrete. Det er dessuten viktig å bruke steketermometer. 

Se våre andre oppskrifter på kjøttpudding

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Kjøttpudding med erter og brokkoli, tomatsalsa eller soppsaus

Kjøttpudding med erter og brokkoli, tomatsalsa eller soppsaus

Fremgangsmåte

  1. Tin erter og del brokkolien i biter. Kok brokkoli i 30 sekunder og skyll med kaldt vann. 
  2. Erter og brokkolibiter røres inn i farsen. Fyll en smurt form med farsen, og lag en glatt overflate. Stikk inn et steketermometer.
  3. Stek kjøttpudding i ovn ved 175° C i ca. 40-50 minutter. Den er ferdig når steketermometeret viser 65 ° C.
  4. Server med tomatsalsa med grønne oliven og chilisaus eller soppsaus (se oppskrift nedenfor). Og gjerne med en frisk salat til.

Soppsaus:

  1. Smelt margarin og rør inn hvetemel. Buljongkraft has i litt og litt om gangen.
  2. Rør godt mellom hver gang, slik at man unngår klumper.
  3. Tilsett sjampinjongbitene og la sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med soyasaus og pepper (kraften som har sevet ut av kjøttpuddingen under steking, kan siles og helles i sausen til passelig konsistens).
  5. Hakket persille tilsettes like før servering.

Tips: Kjøttpudding er også god på brødskiva som lunsj.

Flere oppskrifter på salsa finner du her

Se våre andre oppskrifter på kjøttpudding

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her