Dagens rett

Kjøttpudding med erter og brokkoli

Lag favoritten fra varmmatdisken, men her får kjøttpuddingen fyll av erter og brokkoli
Foto: (Elena_Danileiko)

Lag favoritten fra varmmatdisken, men her får kjøttpuddingen fyll av erter og brokkoli

Kjøttpudding er for mange ensbetydende med hverdagsmat av den litt kjedelige sorten. Når den pimpes opp med erter og brokkoli og en god tomatsaus eller soppsaus, blir det glede rundt middagsbordet.
16 Oktober 2022 - 23:00

Det er dessuten en veldig enkel rett å lykkes med. Du må bare passe på at den ikke steker seg tørr. Velger du medisterfarse, er du sikret et saftigere resultat. Den er fetere, men så er det jo i fettet at smaken sitter. Kjøttpudding av kjøttdeig bør tilsettes litt fett i form av olje eller smør, for å ikke blir tørr og smuldrete. Det er dessuten viktig å bruke steketermometer. 

Se våre andre oppskrifter på kjøttpudding

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Kjøttpudding med erter og brokkoli, tomatsalsa eller soppsaus

Kjøttpudding med erter og brokkoli, tomatsalsa eller soppsaus

Fremgangsmåte

  1. Tin erter og del brokkolien i biter. Kok brokkoli i 30 sekunder og skyll med kaldt vann. 
  2. Erter og brokkolibiter røres inn i farsen. Fyll en smurt form med farsen, og lag en glatt overflate. Stikk inn et steketermometer.
  3. Stek kjøttpudding i ovn ved 175° C i ca. 40-50 minutter. Den er ferdig når steketermometeret viser 65 ° C.
  4. Server med tomatsalsa med grønne oliven og chilisaus eller soppsaus (se oppskrift nedenfor). Og gjerne med en frisk salat til.

Soppsaus:

  1. Smelt margarin og rør inn hvetemel. Buljongkraft has i litt og litt om gangen.
  2. Rør godt mellom hver gang, slik at man unngår klumper.
  3. Tilsett sjampinjongbitene og la sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med soyasaus og pepper (kraften som har sevet ut av kjøttpuddingen under steking, kan siles og helles i sausen til passelig konsistens).
  5. Hakket persille tilsettes like før servering.

Tips: Kjøttpudding er også god på brødskiva som lunsj.

Flere oppskrifter på salsa finner du her

Se våre andre oppskrifter på kjøttpudding

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her