- Tin erter og del brokkolien i biter. Kok brokkoli i 30 sekunder og skyll med kaldt vann.
- Erter og brokkolibiter røres inn i farsen. Fyll en smurt form med farsen, og lag en glatt overflate. Stikk inn et steketermometer.
- Stek kjøttpudding i ovn ved 175° C i ca. 40-50 minutter. Den er ferdig når steketermometeret viser 65 ° C.
- Server med tomatsalsa med grønne oliven og chilisaus eller soppsaus (se oppskrift nedenfor). Og gjerne med en frisk salat til.
Soppsaus:
- Smelt margarin og rør inn hvetemel. Buljongkraft has i litt og litt om gangen.
- Rør godt mellom hver gang, slik at man unngår klumper.
- Tilsett sjampinjongbitene og la sausen småkoke i ca. 10 minutter.
- Smak til med soyasaus og pepper (kraften som har sevet ut av kjøttpuddingen under steking, kan siles og helles i sausen til passelig konsistens).
- Hakket persille tilsettes like før servering.
Tips: Kjøttpudding er også god på brødskiva som lunsj.
Flere oppskrifter på salsa finner du her
Se våre andre oppskrifter på kjøttpudding
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig