Husk at det ikke er likegyldig hva slags kjøtt du benytter i gryta. Siden den skal godgjøre seg en stund, men ikke i timevis, er flatbiff perfekt. Høyrygg eller bog går også bra. Men slike stykker kommer ofte med bein og trenger mer tid i gryta.
Dagens rett
Foto: (Istock)
November er tiden for en smakskraftig kjøttgryte fra Burgund
En varm og god kjøttgryte er ikke å forakte en søndag ettermiddag. Denne er inspirert av den franske klassikeren boeuf bourguignon - storfekjøtt som i Burgund.
18 November 2023 - 00:00
Kjøttgryte fra Burgund
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i terninger. Brun det raskt i en varm panne i litt smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet i en gryte og dryss over salt og pepper.
- Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Brukes høyrygg eller bog bør kjøttet trekke i ca. 30 minutter før løk og gulrot tilsettes.
- Skrell løk og gulrøtter. Løk deles i båter. Gulrøttene skjæres i skiver.
- Ha grønnsakene over i gryta sammen med paprikapulver og la det trekke i ca. 30 minutter.
- Del soppen i skiver eller båter og fres den lett i panna.
- Bacon skjæres i strimler og brunes raskt. Ha dette over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.
- Server med kokte poteter, ris eller godt brød.
Tips: Noen liker å tilsette et par hvitløksfedd, men det er ikke tradisjonen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 699.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå