Kjølig argentiner

Argentina forbindes med temperamentsfull tango, saftig kjøtt og fyldig vin. Ukens vin matcher dette inntrykket samtidig som den byr på kjølig eleganse. Og som passer til et vidt spekter av kjøttretter.
Aase E. Jacobsen
18 Oktober 2001 - 12:19

Humberto Canale Malbec 1999 (45229) kommer fra Rio Negro som er et av verdens sørligste vinområder. Hvilket på den sørlige halvkule innebærer et kjølig klima. Regionen heter og ligger i den nordlige delen av Patagonia omtrent midt i Argentina ved 39,2 grader sør. Til sammen er det her ca 6000 hektar vinmarker. Som altså er et spøtt i havet i forhold til Argentinas drøyt 200.000 hektar. Klimaet er tørt med svært lite regn i vekstsesongen og tilsvarende mer om vinteren.

Kombinasjonen av varme dager og kjølige netter i sommersesongen sikrer druene en sakte men stø kurs mot perfekt modning. De klimatiske forholdene gjør at bruk av de fleste kjemikalier er unødvendig. Med andre ord et perfekt utgangspunkt for naturnært og sunt jordbruk.

Humberto Canale Malbec Reserve 1999 er da også en svært ren vin på den slanke, kjølige siden. Duften er intenst bærpreget med syltete kirsebær og solbær som de mest fremtredende sortene kombinert med innslag av jord. Smaken er frisk med fyldig bærfruktighet, gode syrer, fine tanniner og god stofflighet. Ettersmaken er lang med innslag av sjokolade og jord samt friske bær. En svært god matvin som passer de aller fleste kjøttretter siden den både har friskhet nok til å ta fett og fylde nok til å matche rikere retter. En vin som nok er best i sin ungdom mens den har det intense friske bærpreget i behold.

Druen malbec er dessuten Argentinas nasjonaldrue. Men produsenten Humberto Canale lager vin av så vel merlot, cabernet sauvignon, pinot noir samt de hvite torrontes, semillon, chardonnay og sauvignon blanc, selv om ingen av dem er i salg av Norge, ennå. Humberto Canale begynte i 1913 å plante druer i Rio Negros høytliggende dalsider (ca 600 m.o.h.)  på det som i dag teller til sammen 150 hektar. Han var ingeniør og brukte sin viten til å restrukturere dalens druedyrking som da var bygget opp for å tilfredsstille kooperativtankegangen. Hvilket sjelden har vært positivt for å få ut det best av det lokale potensialet. I dag er det fjerde generasjon Canale som holder fast ved Humbertos filosofi.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Humberto Canale Malbec 1999 (45229) Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her