Kinesere utvider horisonten

Ikke lenger bare Bordeaux som gjelder.
01 Mars 2011 - 10:43

Kinesere har de siste årene kastet seg over de dyreste vinene fra Bordeaux. Men nå er de i ferd med å få øynene opp også for andre distrikter og viner fra andre land, skriver Decanter.

Fra den britiske vinhandleren Berry Bros & Rudds avdeling i Hong Kong meldes det for eksempel om at 2009-årganger av Burgund-viner selges i tre ganger så høye kvanta som 2008-årgangen.

Kultviner fra andre land øker også i popularitet.Vinforretningen ASC Fine Wines i Beijing rapporterer om en kraftig økning i salget av Australias dyreste vin, Penfold Grange, Phelps Insignia fra California og italienske Gaja Barberesco.

Samtidig går salget av Bordeaux-viner fremdeles strykende, og ASC Fine Wines har derfor registrert en økning i salget på 35 prosent i januar og februar sammenlignet med samme periode i fjor.

Det er særlig yngre kinesere som investerer i viner utenfor Bordeaux før de blir så populære at prisene blir drevet opp, skriver Decanter.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie
+

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie

Sello Mujer er en ung og fremadstormende kaffeprodusent med en god historie skapt fra en sped start i 2017, til en bevegelse som kan inspirere andre. Men først og fremst gjennom kvalitetskaffe til verdens kaffeelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie
+

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie

Sello Mujer er en ung og fremadstormende kaffeprodusent med en god historie skapt fra en sped start i 2017, til en bevegelse som kan inspirere andre. Men først og fremst gjennom kvalitetskaffe til verdens kaffeelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne retten blir veldig god selv om du ikke har selvplukket sopp
Dagens rett

Denne retten blir veldig god selv om du ikke har selvplukket sopp

For her får den fyldige kremete soppsausen følger av både kyllingfilet og smørdampet kål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her