Verdens beste restaurant

Worlds50Best restaurants 2021

Det er bekreftet nok en gang: København er verdens gastronomiske sentrum
Foto: (Noma/Worlds50Best)

Det er bekreftet nok en gang: København er verdens gastronomiske sentrum

Med Noma som er nummer en og Geranium nummer to på den hotte listen over verdens beste restauranter, har København befestet posisjonen som verdens gastronomiske navle.
06 Oktober 2021 - 09:47

Noma fikk sine lenge etterlengtede og vel fortjente tre Michelin-stjerner for et par uker siden. Og nå toppes hederen med å atter en gang innta førsteplassen som verdens beste restaurant. I 2019 som var siste gang listen ble offentliggjort, hadde Noma gjeninntatt pallen på andreplass etter noen års planlagte fravær.

Dette gjorde at København fra 2019 kunne kalles verdens gastronomiske hovedstad

Mellom 2009 og 2015 var Noma verdens beste restaurant fire ganger.

Den største sensasjonen er likevel at Geranium innehar andreplassen i 2021. Og at København dermed ikke lenger utfordres av spanske, italienske eller franske navn som har dominert i de senere år. 

Geranium klatret riktignok så høyt som en førpandemisk femteplass, men så nært teten har de aldri vært som nå. Det betyr at restauranten ved Parken jobber hardere enn noen gang før. Hvilket virker nesten umulig å tenke seg.

Les mer om hvordan de jobber her

Med to trestjernere i København, blir det ikke mindre kamp om de begrensede plassene. I tillegg har jo byen unike Alchemist på 58. plass og Amass på 89. plass

Maaemo er den eneste norske restauranten på listen med en solid 47. plass, som er den nest beste noensinne.

Svenske Frantzén som også har tre stjerner ligger på en imponerende 6. plass.

Når vi oppsummerer på områder/land leder Spania med seks restauranter blant de 50 beste, Skandinavia og Italia er nummer to med fire hver og Frankrike har tre.

Det er derfor all grunn til å konkludere med at det nordiske kjøkken har overlevd (ikke bare pandemien). 

Den største sensasjonen er nok at kjøttrestauranten Don Julio i Buenos Aires har inntatt en 13. plass. Siden rettene er svært rustikke, og du nærmest ruller ut av restauranten etter et måltid, er det trolig de fantastiske råvarene og den enorme vinkjelleren som er forklaringen.  

Her kan du lese mer om denne restauranten og ikke minst om argentinske viner

Her finner du alle resultatene for Worlds50Best 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At erter, kjøtt og flesk, er manges yndlingsrett, forstår du fort når du har smakt den
Dagens rett

At erter, kjøtt og flesk, er manges yndlingsrett, forstår du fort når du har smakt den

Det er viktig å holde tradisjonsmaten i live. Denne oppskriften er en skikkelig smaksbombe.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en smaksrik middag av fersk eller fryst laksefilet til grillen
Dagens rett

Slik lager du en smaksrik middag av fersk eller fryst laksefilet til grillen

Grillsesongen er ikke igang ennå, men kanskje finner du allerede de ferdigkuttede filetstykkene beregnet på grillen i fiskedisken. Om ikke så i hvert fall i frysedisken. Det er alltid et rimelig alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her