Kårer landets beste vinkelnere

Kårer landets beste vinkelnere

Søndag skal i alt syv vinkelnere i ilden for å sikre seg titlene i årets NM for vinkelnere samt Young Sommelier.
Aase E. Jacobsen
05 Februar 2013 - 13:51

Mens NM for vinkelnere samler Norges mest beleste og veltrente vinkelnere, er Young Sommelier konkurransen for servitører under 25 med ambisjoner.

Årets konkurranse finner sted søndag 10. februar på Latter, Aker Brygge, og programmet er som følger:

Vinmesse: 13:00 – 18:00

Finaler

Konferansier: Christer Berens
13:45 Finale i Young Sommelier: 3 deltakere fra de innledende rundene med deltakerne nedenfor. 10 minutter hver, totalt 45 min. Foregår på scenen.
• Berit Bolme, Tango bar og kjøkken
• Stefan Harper, Tango Bar og kjøkken
• Carolina Fihn, Restaurant Eik
• Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen, Tango Bar & Kjøkken
• Markku Tapio Niemi, MAAEMO
Dommere: Aase E. Jakobsen, Ken Engebretsen og Fransesco Azzarone.

15:30 NM for vinkelnere finale: 3 finalister fra de innledende rundene med følgende deltakere:
• Liora Levi, Vinoteca
• Magnus Egerdahl Nørsett, Statholdergaarden
• Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Kristiansand
• Simon Zimmermann, Lysebu
• Linn Albertsson, Bølgen & Moi Briskeby
• Alexander Iversen, Cru
• Heidi Iren Hansen, Det Norske Selskab

Dommere: Christopher Moestue, Robert Lie, Knut Espen Misje og Ole Martin Alfsen.
Finalen er ferdig klokken 17:00
Vinnerne annonseres klokken 17:30

Arrangementet er åpent for alle.

Arrangør av konkurransene er Norsk Vinkelnerforening og Apéritif i samarbeid med Taittinger/Fondberg og Antinori/Strøm.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her