Dagens rett

Kalvefilet med sherrysaus

Kalvefilet med sherrysaus er en fin løsning for årets første helgekos
Foto: (surachetsh)

Kalvefilet med sherrysaus er en fin løsning for årets første helgekos

Kalvefilet er luksuriøst, og ved å holde tilbake på mengden kjøtt og heller være raus med grønnsakstilbehøret, kan du fint unne deg slik luksus også i januar.
07 Januar 2023 - 01:00

Om ikke kalvefilet er innafor januarbudsjettet eller ikke tilgjengelig, kan du fint bruke kylling eller kalkun. Det siste er jo ofte på tilbud nå i januar.  Tilberedningen av kjøttet er selvsagt en annen enn for hel filet, men i denne oppskriften er det vel så mye sherrysausen som setter tonen. 

Om du ikke har sherry, kan du godt bruke annen hetvin. Med eksempelvis portvin som er søt, blir smaken noe annerledes. Men fortsatt god. 

Kalvefilet med sherrysaus

Kalvefilet med sherrysaus

Fremgangsmåte

  1. Vend kjøttet i finhakket timian, salt og pepper. Brun kalvefileten med smør og olje i en panne.
  2. Etterstek i ovn på 175 °C i 6-8 minutter. Når steketermometeret viser 60 °C er kjøttet perfekt rosa. 
  3. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres opp.

Tips:
Du kan også dele fileten i porsjonsbiter og steke dem ferdig i pannen. Et lett trykk med fingeren som gir litt motstand, forteller at kjøttet er rosastekt.

Sherrysausen:

  1. Fres finhakket sjalottløk gyllen.
  2. Tilsett sherry og kalvefond/kraft og laurbærblad. Kok den inn til under halvparten.
  3. Sil kraften og visp inn smøret. Smak sausen til med  salt og pepper.

Server kjøttet med sausen og grønnsaker etter ønske, f.eks smørstekt sopp og ovnsbakte cherrytomater og poteter i form av potemos eller ovnsstekte. 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her