- Vend kjøttet i finhakket timian, salt og pepper. Brun kalvefileten med smør og olje i en panne.
- Etterstek i ovn på 175 °C i 6-8 minutter. Når steketermometeret viser 60 °C er kjøttet perfekt rosa.
- La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres opp.
Tips:
Du kan også dele fileten i porsjonsbiter og steke dem ferdig i pannen. Et lett trykk med fingeren som gir litt motstand, forteller at kjøttet er rosastekt.
Sherrysausen:
- Fres finhakket sjalottløk gyllen.
- Tilsett sherry og kalvefond/kraft og laurbærblad. Kok den inn til under halvparten.
- Sil kraften og visp inn smøret. Smak sausen til med salt og pepper.
Server kjøttet med sausen og grønnsaker etter ønske, f.eks smørstekt sopp og ovnsbakte cherrytomater og poteter i form av potemos eller ovnsstekte.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig