Kalkunbiff med persillepotetmos og epler
Fremgangsmåte
- Del kalkunfileten i biffer a 175 g.
- Skjær av de grønne bladene på purren og forvell (kokes i noen sekunder) 4 blader i lettsaltet vann.
- La bladene renne av på et tørkepapir og skjær de i passe tynne remser på langs i samme bredde som kalkunbiffenes tykkelse.
- Surr purreremser rundt kalkunfileten og deretter en baconskive rundt. Fest om nødvendig med en tannstikker.
- Stek kalkunbiffene i smør og olje i middels varm panne i 3 min på hver side. La biffene hvile i pannen minst 5 min før servering.
- Persillepotetmos:
- Skrell potetene og del de i mindre biter. Kok de møre i usaltet vann og hell av vannet.
- Mos de i kjelen sammen med melk og smør og smak til med salt. Rør inn finhakket persille og chili.
- Del eplene i båter og stek de i smør til de blir litt møre. Dryss over sukker og hold de varme til servering.
- Legg opp kalkunbiffene på varme tallerkener sammen med persillepotetmos og stekte eplebåter.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 559.00 kr Bestillingsutvalget94 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG