- Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie eller bruk en stekepose og stikk inn et steketermometer midt inn i kjøttet.
- Stek kjøttet midt i ovnen på 125 grader til termometeret viser 70 grader. La kjøttet hvile på benken i minst 15 minutter før du skjærer det opp.
- Ovnsbakte rotgrønnsaker: Rens grønnsakene og kutt dem opp i tykke fyrstikkliknende biter (julienne). Ha grønnsakene i en ildfast form sammen med salt og smør og bak i ovn på 125 grader i ca 1 time.
- Skru grillelementet på 225 grader etter at du har tatt ut kjøttet og la grønnsakene stå inne til de blir gylne og brune i kantene (ca 10 minutter). Vend inn finhakket estragon i grønnsakene før servering.
- Potetene skrelles og kokes nesten ferdig. Smelt smør i varm panne og stek potetene gylne i smøret, ha på litt salt.
- Saus: Sausen lages ved å ha sennep, soya, honning og sjy fra kjøttet og vann i en liten kjele. Kok opp og rør inn maisennajevning før servering.
Tips:
På travle dager kan du gjerne bruke ferdig kokt juleskinke til denne retten.
Flere lekre retter med julepålegget
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev