Godbiter i pollisten
Disse vinene byr på seriøst god valuta

Disse vinene byr på seriøst god valuta

Denne produsenten overbeviser i årgang etter årgang, og disse vinene bør finnes i en hver seriøs vinkjeller.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2019 - 13:45
 

Ch. Thivin Cuvée la Chapelle Côte de Brouilly 2018 er rett og slett en fantastisk beaujolais og et veldig godt bevis på hvor mye karakter du får i hver dråpe og ikke minst for hver krone fra denne kanten. Den nydelige 2018-frukten har gitt veldig flott dybde og seriøsitet til denne vinen som gir den et lagringspotensial på minst 10 år. Nok en dokumentasjon på hvor interessant vellaget gamay er for den som har en god vinkjeller.

 

Men også om du trenger en vin som kombinerer kraft og leskende drikkbarhet allerede nå. 257 kroner er egentlig vanvittig gunstig for denne vinen.  

Ch. Thivin Cuvée Zaccharie Côte de Brouilly 2018 er ikke like kompakt som i eksempelvis 2016 og 2015, men du verden så lekker og kompleks med betydelig jordsmonnspreg og en karakter som konkurrerer med pinot noir fra toppvinmarker i Burgund.

Du kan faktisk lure folk med denne vinen om du serverer den blindt, for det er ikke lett å konkludere med at det er en gamay.

Tre generasjoner på Ch Thivin. Sønnen Claude og kona Sonja (tv) står for den daglige driften. Foto: Dominik FUSINA

Om den andre er er knallkjøp, er Zaccharie det altså i enda større grad, for her får du en vin med ytterligere solid lagringskapasitet. Men takket være 2018-årgangens fabuløse frukt, smaker den fordømt godt allerede. Den finnes dessuten i magnumutgave, og det er virkelig noe å vurdere for kjelleren.

Godefroy-vinmarken ligger på østsiden av Mont de Brouilly, en utdødd vulkan, som likevel bidrar med mye karakter i jordsmonnet, og ikke minst til vinene.

Disse to er tilgjengelig i forholdsvis små kvanta, men så lager ikke Thivin et begrenset antall flasker årlig fordelt på en haug ulike etiketter.

 

Les mer om hva som gjør vinene til Thivin så spesielle her

Men om du ikke lykkes med å få tak i toppvinene eller er på jakt etter et solid følge til juletorsken, er deres Ch. Thivin Les Sept Vignes Côtes de Brouilly 2018 et supert valg.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her