Godbiter i pollisten
Disse vinene byr på seriøst god valuta

Disse vinene byr på seriøst god valuta

Denne produsenten overbeviser i årgang etter årgang, og disse vinene bør finnes i en hver seriøs vinkjeller.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2019 - 13:45
 

Ch. Thivin Cuvée la Chapelle Côte de Brouilly 2018 er rett og slett en fantastisk beaujolais og et veldig godt bevis på hvor mye karakter du får i hver dråpe og ikke minst for hver krone fra denne kanten. Den nydelige 2018-frukten har gitt veldig flott dybde og seriøsitet til denne vinen som gir den et lagringspotensial på minst 10 år. Nok en dokumentasjon på hvor interessant vellaget gamay er for den som har en god vinkjeller.

 

Men også om du trenger en vin som kombinerer kraft og leskende drikkbarhet allerede nå. 257 kroner er egentlig vanvittig gunstig for denne vinen.  

Ch. Thivin Cuvée Zaccharie Côte de Brouilly 2018 er ikke like kompakt som i eksempelvis 2016 og 2015, men du verden så lekker og kompleks med betydelig jordsmonnspreg og en karakter som konkurrerer med pinot noir fra toppvinmarker i Burgund.

Du kan faktisk lure folk med denne vinen om du serverer den blindt, for det er ikke lett å konkludere med at det er en gamay.

Tre generasjoner på Ch Thivin. Sønnen Claude og kona Sonja (tv) står for den daglige driften. Foto: Dominik FUSINA

Om den andre er er knallkjøp, er Zaccharie det altså i enda større grad, for her får du en vin med ytterligere solid lagringskapasitet. Men takket være 2018-årgangens fabuløse frukt, smaker den fordømt godt allerede. Den finnes dessuten i magnumutgave, og det er virkelig noe å vurdere for kjelleren.

Godefroy-vinmarken ligger på østsiden av Mont de Brouilly, en utdødd vulkan, som likevel bidrar med mye karakter i jordsmonnet, og ikke minst til vinene.

Disse to er tilgjengelig i forholdsvis små kvanta, men så lager ikke Thivin et begrenset antall flasker årlig fordelt på en haug ulike etiketter.

 

Les mer om hva som gjør vinene til Thivin så spesielle her

Men om du ikke lykkes med å få tak i toppvinene eller er på jakt etter et solid følge til juletorsken, er deres Ch. Thivin Les Sept Vignes Côtes de Brouilly 2018 et supert valg.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her