Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aller rimeligst blant de beste ripassoene er storselgeren Masi Campofiorin 2010 (3339) som også i aktuell årgang er en super kandidat for kjelleren.
Nykommeren Biscardo Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2006 (56170) er en sterk utfordrer: Fyldig rik og med deilig saftighet samt mye godis som vanilje, krydder og sjokolade. Super vin til gode kjøttretter, også julemat som pinnekjøtt, men det må ikke være for salt.
Siden ripassovinene er så populære, har mange allerede skiftet årgang fra den flotte 2004, til den ikke fullt så flotte 2005. Mange av 2005-ripassoene sliter med overdrevet sødme, for lav syre, manglende eleganse og høy alkohol. Valpolicella Classico Superiore Acinatico Ripasso 2011 (33140) klarer seg imidlertid veldig godt selv om jeg gjerne skulle ha fortsatt med 2004 et år til!
Men den er faktisk bedre enn mang en amarone på grunn av sin nydelige saftighet og gode rike fruktighet samt kryddervarme. Det gjør at den har et stort potensial overfor julematen. Dessuten finnes den i magnumflasker som er enda hyggeligere å sette på bordet julaften.
Den eneste utfordreren blant de rimeligste amaronene er Capitel de Roari Amarone della Valpolicella Classico 2008 (42354) som også karakteriseres av god saftighet, men på grunn av alderen er mer moden og "edel" i stilen. Kjølig elegant og eksotisk er stikkord for denne noe atypiske amaronen.
Mer ekte amarone enn Accordini Amarone della Valpolicella Classico Acinatico 2008 (41412) skal du lete lenge etter. Selv om den koster det dobbelte, og helst bør ligge noen år før den smakes på, er den verd hver krone og ventetiden. Og en magnum av denne, er en av de fornuftigste investeringene til vinkjelleren du kan gjøre.
Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP