Jul for enslige

For niende gang lager Kobbergryten kafé på Notodden jul for enslige.
Redaksjonen
22 Desember 2008 - 09:00

- Det blir julemiddag og mineralvann, marsipankake og kransekake, frukt og smågodt. Det eneste som kreves av dem som kommer, er at de er edru, sier den danske kafédriveren og kokken Ingvard Fynholm til Varden.no.
 
Kronerulling
Siden 2000 har Fynholm tatt imot alkoholikere og andre rusmisbrukere, i tillegg til folk som føler seg ensomme når julen ringes inn.
 
Antallet har variert fra 8-10 til 20. I år trodde ikke dansken at det ble noe, men en igangsatt kronerulling fra ansatte ved Nav på Notodden sikrer juleselskapet og trolig også et nyttårsselskap.
 
Julegaver
- Jeg har hatt flere telefoner fra folk som har lurt på om det blir noe i år. Det har vært hyggelig å svare ja. Nå tar jeg imot presanger slik at gjestene også kan få seg en liten ekstra hilsen julekvelden. Butikkene i distriktet har vist positivitet og det meste er nå på plass, sier Fynholm.
 
I tillegg fikk Fynholm penger fra elevbedriften Fiesta De Celebtita ved Notodden videregående skole.
 
- Vi ble enige om at overskuddet skulle gis til Ingvar Fynholm som støtte til jule- og nyttårsmiddagen han holder for ensomme i byen. Det var full enighet om dette. Sammenkomstene på Kobbergryten er et veldig bra tiltak. Vi synes det er fint at noen tenker på disse menneskene og gjør noe for dem. Derfor har vi lyst til å bidra med penger til dette, sier eleven Marianne Tomren.
 
Elevene ga 4 000 kroner.
 
Ny kontrakt
Fynholm har akkurat tegnet en ny kontrakt om leie av lokalene på den gamle jernbanestasjonen fram til 2018.
 
- Planen er å fortsette driften. Det har vært travle dager nå før jul, selv om et par firmaer har avlyst julebordet på grunn av finanskrisen, sier han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret
Dagens rett

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret

De ingefærkokte gulrøttene setter en ekstra spiss på denne klassiske retten med dampet kveite, agurksalat og sandefjordsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer

Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere
Dagens rett

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere

Å gratinere er en sikker suksess for en rett - det blir garantert spist opp. Også om du bruker ferdigpasta eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her