Joran vant!

I den spennende finalen 9. juni mellom to friske amatørkokker var det Joran Tveterås som knepent gikk av med seieren.
Redaksjonen
10 Juni 2007 - 12:04

Joran Tveterås fra Oslo og Jon Prestegården fra Tretten, ble av juryen plukket ut som de to finalistene i årets NM for amatørkokk.

I lørdagens nervepirrende final under årets Matstreif på Universitetsplassen klarte hun og sin eminente medhjelper, Tina Jakobsen, å dra i land førstepremien.
 
Gourmeter i sin beste alder
En søvnløs natt med mange tanker om de herligste smaker ledet Joran Tveterås frem til oppskriften hun deltok - og vant med - i årets finale. Den 54 år gamle billedkunstneren og Art Directoren, har gjennom flere år gledet sine venner og familie på fire med en rekke spennende retter.
 
- Jeg ønsket å skape en rett som var balansert mellom det søte, syrlige, salte og kryddersterke og som hadde en god visuell presentasjon, sier Tveterås til Apéritif. Jeg fikk vite om konkurransen via Apéritif sine nyhetsbrev, og den kvelden var det ikke mulig å få sove - alle tankene mine gikk rundt konkurransen.
 
Tveterås sin innsendte oppskrift finner du nedenfor.
 
I finalen møtte Tveterås hard konkurranse fra den 32 år gamle Jon Prestegården.
 
Den unge sivilingeniøren er levende opptatt av mat og vin, noe den voksende familien vet å sette pris på.
 
- Denne oppskriften er en variant av en rett jeg har hatt stor suksess med tidligere, sier Prestegården. Byggryn er dessuten noe vi bruker altfor sjelden i dag.
 
Hans spennende bidrag, som til slutt altså ble nr. 2, finner du nedenfor.
 
Det ble en meget spennende finale mellom to meget gode amatørkokker på Universitetsplassen i Oslo.

I år hadde de to finalistene med seg hver sin hjelpekokk - Stian Bøsterud fra Restaurant Klosteret, og Tina Jakobsen kjøkkensjef på Restaurant Oro, med mange konkurranseseire bak seg.
Juryens sammensetning:
Juryen besto av Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør for Apéritif, Oda Christensen, matfaglig spesialist fra Melk.no, og Harald Berger fra Gastronomisk Institutt.
 
Se de lekre oppskriftene til finalistene her:
 
Joran Tveterås: Kykkeli-couscous
Les mer om NM for amatørkokk her (klikk).
 
NM for amatørkokk 2007 ble arrangert av Apéritif i samarbeid med Melk.no, Matstreif, Lagostina og Electrolux.
 
 
Foto: Roger Kolbu (Apéritif) m.fl.

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
(Denne informasjonen finner du også i venstremenyen)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk  - her får du oppskriften
Ukens kake

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk - her får du oppskriften

Ingen fastelavnssøndag uten boller. Små som store ser frem til denne dagen. Men hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Her får du svaret og selvsagt gode tips for bollebaksten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter
Dagens rett

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter

Dagens rett kan lages på grillen, inne eller ute, og trenger "bare" poteter som tilbehør for å skape feststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her