Jan Hillesland til Carlsberg

Jan Hillesland, tidligere markedsdirektør i Ringnes, er nå blitt visepresident for Global Sales and Marketing i Carlsberg.
Redaksjonen
27 Mars 2006 - 12:22

Hillesland var inntil utnevnelsen markedsansvarlig for de fem bryggeriene som ligger under ølmerket Holsten i Tyskland. Tidligere arbeidet han i Asia for Carlsberg. Nå flytter han til København og blir øverste leder for salg og marketing i selskapet og begynner 1. mai, i følge Kampanje.

- Vi skal drive innovasjon både på emballasje, nye produkter og på tekniske produkter. Etter å ha jobbet i det tyske markedet noen år, hvor det er 5000 forskjellige ølmerker, ser jeg tydelig verdien av å skille seg ut. Vi kommer til å se på alt fra tappetårn til nye produkter, sier Hillesland til Kampanje.

Hillesland er kjent for å ha tegnet og tatt initiativ til ølflasken «swing» i sin tid som markedsdirektør i Ringnes. Flasken, som fikk sitt endelige design av designbyrået Strømme Throndsen, var en av få nyskapinger i en bransje som til da ikke var mest kjent for innovasjon. Han har også skrevet en bok om øl som ble gitt ut på Cappelen.

- Carlsberg som alle andre ølprodusenter har merket økt konkurranse. Nå er imidlertid det meste av rasjonaliseringer og opprydning gjort. Det er bra lønnsomhet, og noe av det jeg først og fremst kommer til å arbeide med er å få merket til å skille seg ut. Det er en utfordring å finne noe som fungerer i 140 markeder, med kun små lokale variasjoner. Heldigvis har vi en god tradisjon å bygge på. Med dagens økonomiske situasjon har vi midler til å være offensive. Det kommer til å bli brukt mer på innovasjon og medieinvesteringer, sier Hillesland til Kampanje.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan
Ukens drink

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan

Snodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan
Ukens drink

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan

Snodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her