Italiensk i Lofoten

Paolo Gozzi lover norske råvarer med italiensk fantasi når han åpner italiensk bistro på Gravdal i Lofoten.
Redaksjonen
07 April 2009 - 15:00

Gozzi har bodd i Lofoten siden september 2006. Han er utdannet jurist fra Italia, men i Lofoten har han kun hatt strøjobber.
 
- Det har vært vanskelig å finne en fast jobb. Jeg diskuterte med kona. "Du liker jo å lage mat", sa hun. Så jeg tenkte: Hvorfor ikke prøve, sier Paolo Gozzi, som har erfaring fra både pubdrift og restaurantdrift fra hjemlandet.
 
Ikke i bruk
Det gamle hotellet på Gravdal huser nattklubben Titanic i kjelleren, men restauranten i første etasje har ikke vært i bruk siden tidlig på 1990-tallet.
 
Men fra og med i dag blir det duft av pasta, sauser og hjemmebakt brød i lokalet.
 
Hjemmelaget
- Ideen er å lage et middagssted med god mat og god vin beregnet på lokalbefolkningen og sykehusansatte. Vi kommer til å by på pasta med forskjellige typer sauser. I tillegg lager vi hjemmelagd brød med oliven og tomater. Når det gjelder pizza, kommer vi bare til å tilby små pizzaer som forretter. Vi vil ikke konkurrere med etablerte pizzarestauranter som Milano og Napoli på Leknes, sier Gozzi til Lofotposten.
 
Lokale varer
Alle kjøtt- og fiskevarer vil stamme fra Lofoten.
 
- Lofoten har svært gode råvarer når det gjelder fisk, og gode råvarer når det gjelder svin og storfe. Kombinert med italiensk fantasi, kan vi lage et godt restauranttilbud, sier Gozzi.
 
Bistroen skal hete La Dolce Vita. Planen er å ha åpent hver kveld - unntatt søndager og mandager.
 
- Fra juni vil vi kanskje også ha åpent på dagtid, sier Gozzi.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her