Is hører sommeren til, både for store og små. Mye godt er det å kjøpe av den slags i butikken, og vi kan gjerne fiffe den opp litt selv med ulike tilsetninger. Hjemmelaget is er sommerens beste dessert, og en kjølende fristelse hele døgnet. Det er nemlig ikke så alt for vanskelig å lage sin egen favoritt heller. Med en ismaskin er det en rask operasjon, og konsistensen blir ekstra jevn og fin. Uten ismaskin kan det lett bli iskrystaller i isen hvis det ikke røres i den under innfrysningen.
Slik lager du iskrem
Fremgangsmåte
Visp eggeplommene luftig med melisen. Visp fløten stiv. Velg ønsket smak og bland det inn i fløtekremen. Før den blandes med eggedosisen. Frys 4-5 timer eller i ismaskin.
Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller. Ta isen ut av fryseren litt før servering. Lag kuler med isskje eller server fra bollen.
Se våre andre oppskrifter på deilig iskrem og sorbet
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Enkel vaniljeis
Fremgangsmåte
En veldig enkel og god is som ikke krever mye arbeid. Frys ferdig vaniljesaus natten over. Lag kuler og server med frukt og eventuelt revet sjokolade.
Yoghurt-jordbæris
Fremgangsmåte
Mos bærene lett og bland dem med melisen. Visp kremfløten og bland den med de andre ingrediensene. Helles i form eller bolle. Settes i fryser 6-7 timer. Ta den ut av fryseren minst 1 time før servering. Pynt eventuelt med noen jordbær ved servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Barneyoghurtis
Fremgangsmåte
Barna blir henrykt hvis de får Litagois som er hjemmelaget. Stikk en ispinne (fås kjøpt i hobbyforretning) gjennom lokket på yoghurtbegeret før det er åpnet. Sett yoghurten i fryseren til den er frosset (ca. 4 timer). Fjern emballasjen og la barna spise Litagoisen.
Yoghurtsorbet
Fremgangsmåte
Legg yoghurtbegre i fryseren, gjerne fruktyoghurt/Biola. La de ligge 2-3 timer.
Kjør den fryste yoghurten i hurtigmikser/food processor, hver type for seg. Form ismassen til kuler og legg dem i fryseren til de skal serveres.
Anrett i porsjonsglass, pyntet med frukt/bær.
Nougat og yoghurtis
Fremgangsmåte
Rør sammen yoghurt og melis. Smelt nougaten og bland den i yoghurten. Visp fløten til krem og bland den forsiktig i. Hell blandingen i ismaskin og la de gå ca. 20 minutter eller frys natten over.
Mange lekre desserter finner du her
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev
Bananis
Fremgangsmåte
Visp fløten til krem, visp egg og sukker til eggedosis. Mos bananene med gaffel. Bland alt forsiktig sammen og kjør blandingen i ismaskin ca. 20 minutter eller frys den natten over. Serveres med varm saus. Kok alle ingrediensene i en kjele til sausen blir litt seig. Hell den over iskuler som er anrettet i porsjonsglass.
Hjemmelaget vaniljeparfait
Fremgangsmåte
Kok vann og sukker til sukkerlake. Hell den kokende sukkerlaken over eggeplommene og frøene av den delte vaniljestangen og visp til blandingen er kald og fyldig. Visp krem av fløten og bland den i det øvrige. Helles i form og settes i fryseren natten over. Serveres med en bærsaus av like deler blandede sommerbær og sukkerlake.
Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 346.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Marias favorittsmoothie
Fremgangsmåte
Hell yoghurt og juice i mikseren, skjær bananen i skiver og legg den i. Kjør maskinene og ha i de frosne jordbærene. Kjør litt forsiktig til å begynne med, siden full effekt i ca. 1 minutt. Serveres i glass.
Kiwismoothie
Fremgangsmåte
Rens kiwien og skjær den i skiver. Frys skivene et par timer. Kjør kiwi, yoghurt og banan i mikseren til alt er blandet. Hvis du synes det er for syrlig kan du tilsette litt melis. Serveres straks i glass.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
Blå fløyel
Fremgangsmåte
- Bland alt i en mikser og la maskinen gå til alt er blandet.
- Serveres straks i glass.
- Dryss evt over chiafrø.
Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
Solgangsbris
Fremgangsmåte
Bland alt i en mikser og la maskinen gå til det er blandet. Serveres straks i glass.
Sure miner
Fremgangsmåte
Bland alt i en mikser og la maskinen gå til alt er blandet. Serveres straks i glass.
Smooth Colada
Fremgangsmåte
Bland alt i en mikser og la maskinen gå til alt er blandet. Serveres straks i glass.
Skogsbær
Fremgangsmåte
Bland alt i en mikser og la maskinen gå til alt er blandet. Serveres straks i glass.
Smoothie Orange
Fremgangsmåte
Bland alt i en mikser og la maskinen gå til alt er blandet. Serveres straks i glass.
Tips:
Om du bruker fersk ananas, la alle ingrediensene (ikke honningen) ligger i kjøleskap før bruk.
Her finner du flere oppskrifter på smoothies
Lyst på noen annet til frokost så finner du oppskriftene her