Is og Smoothies

Sommer og sol, ferie og slaraffenliv, - kan en tenke seg noe bedre? Og hvis en til og med har noe herlig kaldt å leske seg på når sola steker og temperaturen stiger, ja, da er livet bare herlig. Øv deg på noen kjølige drikker allerede nå.
Redaksjonen
14 Juni 2004 - 16:40

Is hører sommeren til, både for store og små. Mye godt er det å kjøpe av den slags i butikken, og vi kan gjerne fiffe den opp litt selv med ulike tilsetninger. Hjemmelaget is er sommerens beste dessert, og en kjølende fristelse hele døgnet. Det er nemlig ikke så alt for vanskelig å lage sin egen favoritt heller. Med en ismaskin er det en rask operasjon, og konsistensen blir ekstra jevn og fin. Uten ismaskin kan det lett bli iskrystaller i isen hvis det ikke røres i den under innfrysningen.

Flere valg
Parfait er en fyldigere istype enn vanlig is, mens sorbet består av fruktsaft eller fruktpuré, eventuelt litt sterkere smakstilsetninger. Smoothies er en kjølende, trendy drikk som ofte blandes av frosne bær, frukter og som regel yoghurt eller syrnet melk, kanskje også blandet med søt melk. Noen synes den er frisk uten tilsetning av sukker eller melis, men det kommer også selvsagt an på om du bruker yoghurt som er søt.

En Smoothie er enkel å lage hvis du har en mikser, og er best å servere nylaget. Den kan i seg selv være et eget måltid, enten til frokost, som et mellommåltid, til lunsj eller rett og slett en forfriskning. Nå når det nærmer seg frukt- og bærsesongen for fullt, kan du eksperimentere fram dine egne favoritter. Overrask med denne trendy drikken neste gang du får uventet besøk. Og kanskje har du litt hjemmelaget is på lur i fryseren også?
 
Smoothies er både sunt, næringsrikt og forfriskende. I 2005 arrangerte Apéritif, i samarbeid med Opplysningskontoret for meieriprodukter og Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker, en egen konkurranse der sommerens beste smoothies ble kåret.

Slik lager du iskrem

Slik lager du iskrem

Fremgangsmåte

Visp eggeplommene luftig med melisen. Visp fløten stiv. Velg ønsket smak og bland det inn i fløtekremen. Før den blandes med eggedosisen. Frys 4-5 timer eller i ismaskin.

Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller. Ta isen ut av fryseren litt før servering. Lag kuler med isskje eller server fra bollen.

Se våre andre oppskrifter på deilig iskrem og sorbet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Enkel vaniljeis

Fremgangsmåte

En veldig enkel og god is som ikke krever mye arbeid. Frys ferdig vaniljesaus natten over. Lag kuler og server med frukt og eventuelt revet sjokolade.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Yoghurt-jordbæris

Yoghurt-jordbæris

Fremgangsmåte

Mos bærene lett og bland dem med melisen. Visp kremfløten og bland den med de andre ingrediensene. Helles i form eller bolle. Settes i fryser 6-7 timer. Ta den ut av fryseren minst 1 time før servering. Pynt eventuelt med noen jordbær ved servering.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Barneyoghurtis

Fremgangsmåte

Barna blir henrykt hvis de får Litagois som er hjemmelaget. Stikk en ispinne (fås kjøpt i hobbyforretning) gjennom lokket på yoghurtbegeret før det er åpnet. Sett yoghurten i fryseren til den er frosset (ca. 4 timer). Fjern emballasjen og la barna spise Litagoisen.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Yoghurtsorbet

Fremgangsmåte

Legg yoghurtbegre i fryseren, gjerne fruktyoghurt/Biola. La de ligge 2-3 timer.

Kjør den fryste yoghurten i hurtigmikser/food processor, hver type for seg. Form ismassen til kuler og legg dem i fryseren til de skal serveres.

Anrett i porsjonsglass, pyntet med frukt/bær.

Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Nougat og yoghurtis

Fremgangsmåte

Rør sammen yoghurt og melis. Smelt nougaten og bland den i yoghurten. Visp fløten til krem og bland den forsiktig i. Hell blandingen i ismaskin og la de gå ca. 20 minutter eller frys natten over.

Mange lekre desserter finner du her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Bananis

Fremgangsmåte

Visp fløten til krem, visp egg og sukker til eggedosis. Mos bananene med gaffel. Bland alt forsiktig sammen og kjør blandingen i ismaskin ca. 20 minutter eller frys den natten over. Serveres med varm saus. Kok alle ingrediensene i en kjele til sausen blir litt seig. Hell den over iskuler som er anrettet i porsjonsglass.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Hjemmelaget vaniljeparfait

Hjemmelaget vaniljeparfait

Fremgangsmåte

Kok vann og sukker til sukkerlake. Hell den kokende sukkerlaken over eggeplommene og frøene av den delte vaniljestangen og visp til blandingen er kald og fyldig. Visp krem av fløten og bland den i det øvrige. Helles i form og settes i fryseren natten over. Serveres med en bærsaus av like deler blandede sommerbær og sukkerlake.

Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Marias favorittsmoothie

Fremgangsmåte

Hell yoghurt og juice i mikseren, skjær bananen i skiver og legg den i. Kjør maskinene og ha i de frosne jordbærene. Kjør litt forsiktig til å begynne med, siden full effekt i ca. 1 minutt. Serveres i glass.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Kiwismoothie

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Blå fløyel

Blå fløyel
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Solgangsbris

Fremgangsmåte

Bland alt i en mikser og la maskinen gå til det er blandet. Serveres straks i glass.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Sure miner

Fremgangsmåte

Bland alt i en mikser og la maskinen gå til alt er blandet. Serveres straks i glass.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Smooth Colada

Fremgangsmåte

Bland alt i en mikser og la maskinen gå til alt er blandet. Serveres straks i glass.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Skogsbær

Fremgangsmåte

Bland alt i en mikser og la maskinen gå til alt er blandet. Serveres straks i glass.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Smoothie Orange

Smoothie Orange

Fremgangsmåte

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her