Drikke
Irsk festdrink

Irsk festdrink

Denne helgen feires St. Patricks Day over hele verden og hva er vel mer perfekt enn en irrgrønn drink basert på irsk whiskey.
Redaksjonen
16 Mars 2012 - 13:30

Den 17. mars feires Irlands store helgen St. Patrick med parader, grønt øl og i Chicago klarer de til og med å farge elven som renner gjennom byen grønn denne dagen.

Hva er vel mer passende enn å kle seg fra topp til tå i grønt og bli med på festen?

Her har vi laget en herlig irrgrønn drink med base i irsk whiskey som også har sitt navn fra det gaeliske Spraoi som betyr moro. Og har du ikke forsøkt whiskydrinker er det jammen på tide.

Flere lekre whiskydrinker finner du her

Få typer brennevin, om noen, har den samme bredden og kompleksiteten i smaksuttrykk som det whisky kan fremvise.

Irsk whiskey skiller seg dog ut fra sine naboer i øst med bruk av mye umaltet bygg, ingen røyktoner og ikke minst en trippeldestillering. 

Dette gir en whiskey som er som skapt for å lage de deiligste drinker med.

Historien til irsk whiskey leser du her

Vi har en fantastisk tilgang til de deiligste whiskyer gjennom Vinmonopolet her i Norge, fra silkemyke og kremete irske varianter, via salte og røykfylte øywhiskyer til komplekse og elegante whiskyer som passer godt som en avec i stedet for cognacen.

Her kan du virkelig finne noe for enhver smak.

 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.

 
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig god feiring denne helgen - Sláinte!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Spraoi

Fremgangsmåte

Ha en hel skrelt kiwi i biter i et highballglass, ha på vaniljesukker og støt til frukten er knust.

Ha i whiskey, sitronjuice og eplejuice, rør godt. Fyll glasset med knust is og topp opp med kiwilikør, rør godt rundt og pynt med to skiver kiwi.

En forfriskende grønn drink, og Spraoi er irsk og betyr moro!

Se flere whiskeydrinker her

Tips: Finner du ikke kiwilikør, kan du bytte ut denne med en melonlikør med litt ekstra lime.

Lag gjerne ditt eget vaniljesukker - splitt en vaniljestang i to og skrap ut frøene. Bland dette med 200 gram vanlig sukker i en helt tørr blender til et fint pulver og ha det på et lufttett glass. Ha gjerne vaniljestangen oppi glasset - den gir mye aroma til sukkeret.
 
Råvarer:

Sendt inn av Brand Partners

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her