Oppskriften innebærer også flambering og da må det litt brennevin til. Men det er slett ikke nødvendig om det høres skummelt ut. Husk bare at du ikke skal bøye deg over pannen når du fyrer opp, for da ryker ansiktshårene, og det vil vi jo ikke.
Flamberingen får både brennevinet til å fordampe raskt samtidig som det gir en lett karamellisert smak til maten - ofte kalt Maillard-reaksjonen
I oppskriften er det brukt ferskvannskreps som jo er en delikatesse en veldig kort tid av året. I år startet den 6. august og varer til 13. september, men sjekk ditt lokale vassdrag for regler.
Men du kan godt bruke små sjøkreps i denne oppskriften. Da vil smaken dreie seg mer i retning av sjømineraler. Og det er slett ikke feil det heller.
Flere deilige retter med kreps
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig