Ingen alkohol på DBS og Biffen

DBS og Biffen i Bryne får ikke fornyet skjenkebevilling.
Redaksjonen
16 April 2008 - 15:00

Tirsdag bestemte formannskapet i Time at skjenkesøknadene fra Det Beste Sted (DBS) og Biffen ikke skulle innvilges. Vedtaket var enstemmig.
 
Årsaken er blant annet brudd på alkoholloven. Dessuten mener kommunen at driften ved de to stedene er ute av kontroll.
 
Rot og feil
Nylig mistet DBS skjenkebevillingen i to uker etter at det ble avdekket flere brudd på skjenkereglene.
 
I tillegg til dette fant politiet det de mente var kritikkverdige forhold ved utestedet tre helger på rad i januar og februar i år. Forholdene gjaldt blant annet for få dørvakter. Dessuten var det noen av vaktene som ikke var godkjent av politiet.
 
Liten forståelse
- Innehaver viser med sin adferd å ha liten forståelse for politiets pålegg om å holde tilstrekkelig antall godkjente dørvakter, og forsøker å omgå dette på ulike måter, skriver politiet i et brev til DBS og Time kommune.
 
Den tredje forholdet som eierne av DBS og Biffen kritiseres for, er rot og feil i søknaden om skjenkeløyve. Ifølge alkoholloven må alle som søker om skjenkeløyve ha en skjenkestyrer og en avløser. Skjenkestyreren må være over 20 år og være ansatt på stedet.
 
Først oppga DBS Rico Haver, sønn av daglig leder Hans Rolando Haver, som skjenkestyrer. Rico Haver er bare 18 år. Da kommunen påpekte feilen, sendte utestedet inn en ny søknad. Denne gangen viste det seg at den nye skjenkestyreren ikke var ansatt ved DBS.
 
Enige politikere
- DBS er jo selve hjertet i Bryne. Her kommer alt fra politikere til renovasjonsarbeidere. Folk liker seg her, og det blir skandale om vi må stenge. Jeg har allerede hørt at det vil bli satt i gang underskriftskampanjer, sier daglig leder ved DBS, Hans Ronaldo Haver til Jærbladet.
 
- Hvis vi ikke får servere alkohol, er det kroken på døra for både DBS og Biffen. Men det skal ikke skje. Vi skal slåss, sier Haver.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her