Da er det godt å ha noe å varme seg på når du kommer inn, siden våren har bestemt seg for å drøye. Lager du en rundstykkedeig før du stikker ut på tur, får du det perfekte tilbehør til kjøttgryte.
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker
I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.
12 April 2024 - 23:00
Biffgryte med grønnsaker
Fremgangsmåte
- Brun først kjøttet i olje, gjerne i flere omganger slik at kjelen eller pannen ikke blir avkjølt når kjøttet kommer oppi. Legg til side.
- Stek løken til den er myk sammen med timian og dryss på litt salt og pepper.
- Kok alle grønnsakene bortsett fra ertene, i så lite vann som mulig, gjerne et par sorter av gangen til de knapt er møre. Ta dem opp etter hvert.
- Hell grønnsaksvannet på kjøttet og løken og ta det trekke på kokepunktet til kjøttet er mørt - 20-30 min.
- Tilsett så grønnsakene bortsett fra (de tinte) ertene. Kok opp, tilsett ertene og la trekke noen minutter til.
- Server gryten rykende varm med fersk grov gjærbakst og smør. Pynt med frisk kjørvel.
Tips:
Om du ønsker en tykkere saus i stedet for sjy, tilsetter du buljong, sukkerkulør og maisennajevner.
Her finner mange andre gryteretter du kan lage
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå