Hvem vinner Matkulturprisen?

Fire matglade er kandidater til Matkulturprisen 2007 i Helgeland. De fire er Pisan Thipsuwan, Jan Terje Fossland, Tor Kristiansen og Siri Kobberød.
Redaksjonen
19 September 2007 - 17:00

I oktober er det igjen klart for Matkultur i Sandnessjøen og i forbindelse med dette kjemper fire matkunstnere om årets Matkulturpris.
 
De fire bor i ulike kommuner på Helgeland, men alle har til felles at mat er en viktig del av livene deres. Om enn på litt forskjellige måter, skriver Helgeland Arbeiderblad.
 
En kvinne
Siri Kobberød er kjent for blant annet geiteoster, varmrøkt røye og rakfisk, som produseres på Sæterstad gård.
 
Jan Terje Fossland er en kunnskapsrik kokkekunstner og dyktig vinkelner som holder til på Stenneset Prestegård med lokale råvarer.
 
Ambisiøs
Den ambisiøse Pisan Thipsuwan forener mat fra Helgeland og thailandske mattradisjoner på spennende vis, og ønsker å fremme bruk av økologiske mat.
 
Siste kandidat er Tor Kristiansen, som kombinerer musikk og kultur med matopplevelser, gjerne fisk eller skalldyr fra havet rett utenfor sitt Torshavn på Onøy.
 
Vil stimulere
- Flinke folk har vunnet før og det er litt av et firkløver juryen har plukket ut i år, sier Tor Henning Jørgensen i HALD som grunnla prisen for fire år siden.
 
- Vi ønsker med denne prisen å bidra å løfte og stimulere til utvikling av matkuturen på Helgeland. Og vi vil vise hvor mange dyktige mennesker som arbeider med mat i regionen vår. Årets kandidater er meget gode ambassadører for matkultur og mennesker som jobber tidlig og sent for noe de brenner for og tror på. De er alle verdige vinnere, men det er bare en som sitter på toppen av pallen til slutt og mottar prisen 13. oktober under Matkultur i Sandnessjøen, sier Tor Henning Jørgensen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mencia fra Bierzo er årets vinstil
+
Godbiter i pollisten

Mencia fra Bierzo er årets vinstil

Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig
+
Ukens vin

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig

Med en pris på 159,90 er den fortsatt et kupp og med fast plass i svært mange polutsalg. Fra samme produsent kommer en miks som er regelrett grisebillig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mencia fra Bierzo er årets vinstil
+
Godbiter i pollisten

Mencia fra Bierzo er årets vinstil

Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag denne deilige retten med fylt kyllingbryst, basilikum og appelsinsjy
Dagens rett

Lag denne deilige retten med fylt kyllingbryst, basilikum og appelsinsjy

Kyllingbryst eller -filet er manges go-to når maten skal raskt på bordet. Denne kombinasjonen er ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig
+
Ukens vin

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig

Med en pris på 159,90 er den fortsatt et kupp og med fast plass i svært mange polutsalg. Fra samme produsent kommer en miks som er regelrett grisebillig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her