Hvem vinner Matkulturprisen?

Fire matglade er kandidater til Matkulturprisen 2007 i Helgeland. De fire er Pisan Thipsuwan, Jan Terje Fossland, Tor Kristiansen og Siri Kobberød.
Redaksjonen
19 September 2007 - 17:00

I oktober er det igjen klart for Matkultur i Sandnessjøen og i forbindelse med dette kjemper fire matkunstnere om årets Matkulturpris.
 
De fire bor i ulike kommuner på Helgeland, men alle har til felles at mat er en viktig del av livene deres. Om enn på litt forskjellige måter, skriver Helgeland Arbeiderblad.
 
En kvinne
Siri Kobberød er kjent for blant annet geiteoster, varmrøkt røye og rakfisk, som produseres på Sæterstad gård.
 
Jan Terje Fossland er en kunnskapsrik kokkekunstner og dyktig vinkelner som holder til på Stenneset Prestegård med lokale råvarer.
 
Ambisiøs
Den ambisiøse Pisan Thipsuwan forener mat fra Helgeland og thailandske mattradisjoner på spennende vis, og ønsker å fremme bruk av økologiske mat.
 
Siste kandidat er Tor Kristiansen, som kombinerer musikk og kultur med matopplevelser, gjerne fisk eller skalldyr fra havet rett utenfor sitt Torshavn på Onøy.
 
Vil stimulere
- Flinke folk har vunnet før og det er litt av et firkløver juryen har plukket ut i år, sier Tor Henning Jørgensen i HALD som grunnla prisen for fire år siden.
 
- Vi ønsker med denne prisen å bidra å løfte og stimulere til utvikling av matkuturen på Helgeland. Og vi vil vise hvor mange dyktige mennesker som arbeider med mat i regionen vår. Årets kandidater er meget gode ambassadører for matkultur og mennesker som jobber tidlig og sent for noe de brenner for og tror på. De er alle verdige vinnere, men det er bare en som sitter på toppen av pallen til slutt og mottar prisen 13. oktober under Matkultur i Sandnessjøen, sier Tor Henning Jørgensen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her