Hvem følger Skeie?
Med Geir Skeies prestasjon i Bocuse d'Or friskt i minne er det nå klart for å finne ut hvem arvtageren blir. Det avgjøres på torsdag.
Redaksjonen
02 Februar 2009 - 13:00
Seks av landets beste kokker er kandidater til Bocuse d'Or og skal produsere to varmretter til 14 personer for en internasjonal jury.
Vinneren skal delta i europamesterskapet i Sveits i 2010 og kanskje nå verdensfinalen i Lyon i Frankrike året etter.
Når poengene er talt opp på Lillestrøm, vil en av deltagerne vite at de neste to årene blir preget av trening. Bocuse d'Or er det største målet en kokk kan ha.
Kandidatene
Alexander Berg, (1982), fra Vestfossen i Øvre Eiker. Han er souschef på NB Sørensen i Stavanger.
Even Ramsvik, (1983), fra Sjøholt i Ørskog kommune. Even er kokk og medeier på Restaurant Oscarsgate i Oslo.
Gunnar Hvarnes, (1977), fra Larvik. Matfaglig konsulent ved Gastronomisk Institutt i Stavanger.
Heidi Bjerkan, (1970) er fra Trondheim. Kjøkkensjef ved Det Kongelige Hoff.
Kari Innerå, (1982) kommer fra Andørja i Troms. Kjøkkensjef på Cru i Oslo, som åpner i slutten av november.
Sebastian Myhre, (1983) fra Oslo. Assisterende kjøkkensjef på Spisestedet Feinschmecker i Oslo.
Fin forsamling
Bocuse d'Or Norge består av de som har deltatt for Norge i Lyon tidligere.
Medlemmene har nominert seks kandidater hver til Årets Kokk og rangert disse med poeng fra 6 til 1. De fem med høyest sammenlagt poengsum har fått tilbud om å delta i konkurransen.
I tillegg er den siste Norgesmesteren i kokkekunst kvalifisert. Det er Alexander Berg.
Kokkene skal servere to retter. Detn ene er en hovedrett med kveite fra Hjelmeland, den andre er en hovedrett med oksekjøtt
Forsiden akkurat nå