Hvem er best i Nord-Norge?

Arktisk Kokk-mesterskapet skal holdes onsdag 19. september. Arenaen er Skarven i Tromsø.
Redaksjonen
04 Juni 2007 - 04:54

Alle bedrifter i NHO Reiseliv Nord-Norge og alle kokker i Arktisk Meny-bedrifter oppfordres til å stille med kokker i konkurransen. Dette er det sjuende arktiske mesterskapet for kokker som blir arrangert. Og denne gangen skal konkurransen arrangeres under Arena Nord-messen i Tromsø.
 
Bodø i fjor
Fjorårets Arktisk Kokk-mesterskap ble arrangert under Arena Nord i Bodø, og gikk da i Bocuse d'Or-stil. Seieren gikk til Svein Kristian Malin fra Svendgårds i Bodø.
 
En komite vil ha ansvaret for å plukke ut de åtte finalistene. Hvem som får delta i selve finalen vil være klart i begynnelsen av juli. Arrangørene oppfordrer spesielt flere jenter til å delta.
 
To puljer
Finalen er 19. september fra kl 08.00 - 18.00. Det vil være to puljer og hver pulje har 4 timer.
 
Førstepremie er en matfaglig reise til en verdi av inntil 15 000 kroner. Nummer to får samme premie med en verdi inntil 3 000 kroner, mens tredjepremien gir en matreise/opplevelse verdt 2 000 kroner. Premier og prisutdeling skjer på messetreffet på Radisson SAS Tromsø onsdag kveld.
 
Skal lage tre retter
Påmelding kan skje på www.arktiskmeny.no og fristen er 1. juli. Deltagerne skal lage en treretters a la carte-meny.
 
Forretten skal lages av tørrfisk som er ferdig utvannet, og som er skinn- og benfri. Hovedretten skal lages av arktisk lam (lår), mens desserten skal lages av råmelk. Minst 60 prosent av desserten skal lages av råmelk.
 
Hver kokk lager seks retter som serveres på hvite tallerkener.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribberestene får nytt liv i en banh mi
Dagens rett

Ribberestene får nytt liv i en banh mi

I løpet av en halvtime har du tryllet dem om til en saftig, sprø og syrlig-skarp smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mangler du en forrett til nyttårsmenyen, er denne kombinasjonen av krabbe og mango løsningen
Dagens rett

Mangler du en forrett til nyttårsmenyen, er denne kombinasjonen av krabbe og mango løsningen

Superenkel, men likevel ytterst velsmakende, for her får både kongekrabbe og moden mango skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sent ute med å sikre nyttårsboblene? Null stress disse får du for 195 kroner
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribberestene får nytt liv i en banh mi
Dagens rett

Ribberestene får nytt liv i en banh mi

I løpet av en halvtime har du tryllet dem om til en saftig, sprø og syrlig-skarp smaksopplevelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mangler du en forrett til nyttårsmenyen, er denne kombinasjonen av krabbe og mango løsningen
Dagens rett

Mangler du en forrett til nyttårsmenyen, er denne kombinasjonen av krabbe og mango løsningen

Superenkel, men likevel ytterst velsmakende, for her får både kongekrabbe og moden mango skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
Guide
Oppskrifter januarmenyen

25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

At vi har sagt farvel til julens utskeielser, behøver ikke bety en hverdag fattig på smak, bare lettere. Her er 25 oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mexico: Maten som overlevde europeerne kalles førcolumbiansk
+

Mexico: Maten som overlevde europeerne kalles førcolumbiansk

Førcolumbianske mattradisjoner er en av grunnpilarene i det meksikanske kjøkkenet. Samtidig er det en gastronomi som fortsatt lever i beste velgående i sin opprinnelige form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sent ute med å sikre nyttårsboblene? Null stress disse får du for 195 kroner
+
Ukens vin
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her