Hvarnes klar til innsats i kokke-VM

- Åtte timers trening fem dager i uka skal gi resultater.
Redaksjonen
05 Januar 2011 - 16:12

Gunnar Hvarnes er godt forberedt foran Bocuse d´Or, som går av stabelen mellom 22. og 26. januar.

- Vi ligger bedre an nå enn da vi ble nummer to i Europa-konkurransen i Genève i sommer. Åtte timers trening fem dager i uka skal gi resultater, sier VM-deltakeren til Hotellmagasinet.
Han påstår selv at han ikke føler noe press om å gjøre det bra i Lyon, selv om Norge har stolte tradisjoner i kokkenes verdensmesterskap.

- Men det er en ny konkurranse hvert år. Det er andre råvarer og andre motstandere hver gang, men vi beviste i Genève at vi er der vi skal. Dansken som vant er den sterkeste jeg kunne ha møtt. Før vi dro sa vi at vi skulle være kjempefornøyde om vi ble nummer to ett poeng bak han. Vi ble vi nummer to, to poeng bak, og det er vel det nærmeste perfekt jeg kunne komme. Nivået vårt er høyt etter store treningsmengder de siste tre månedene. Nå er det bare dette jeg lever av og for, sier Hvarnes. Stilen hans preges av at han ønsker å ta vare på de tradisjonelle smakene som lager minner.

Da er det klassiske best i lengden. Det er ikke for ingenting at Eyvind Hellstrøm er den største. Han er moderne, men viker aldri fra prinsippet om renhet. Under den europeiske konkurransen i Genève var det viktig for meg å framheve det rene og det kommer jeg til å rendyrke enda mer nå, sier Gunnar Hvarnes og det er det eneste han røper om hva han vil servere dommerne i Lyon.

Norge er en viktig nasjon i Bocuse d'Or sammenheng, både som leverandør av sjømat og som medaljesanker. Allerede i 1991 vant Lars Erik Undertun Norges første sølvmedalje, mens Bent Stiansen tok gullet i 1993. Odd Ivar Solvold vant bronse i 1997, mens Terje Ness sikret det andre gullet i 1999. Det tredje kom i 2003 ved Charles Tjessem. I 2005 sikret Tom Victor Gausdal nok en sølvmedalje, mens Sven Erik Renaa sikret tittelen "Beste Fiskerett" i 2007. Geir Skeie satte et foreløpig punktum da han gjorde en unik prestasjon ved å vinne både Bocuse d'Or Europe i 2008 og Bocuse d'Or i Lyon i 2009.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her