Hvarnes i gang i Lyon

Bocuse d'Or-eventyret har startet.
Redaksjonen
25 Januar 2011 - 13:12

Mandag flyttet Norges håp i kokke-VM utstyr, råvarer, kokker og bagasje fra Saint Bonnet le Froid - fjellandsbyen med 200 innbyggere hvor Team Hvarnes har tilbrakt de siste dagene - ned til Lyon og starten på det offisielle programmet.

- Jeg kommer sikkert til å kjenne det når vi setter opp kjøkkenet i hallen tirsdag. Men jeg har jo vært igjennom konkurranser. Og så tenker jeg når jeg står der at jeg er garantert flinkere enn alle som kommer og ser på i hallen til å gjøre akkurat det jeg har trent meg på å gjøre, sier Gunnar Hvarnes til aftenposten.no. Han har selveste Eyvind Hellstrøm som coach før konkurransen.

- Han er nok snillere enn på tv, og er med på å hjelpe meg frem. Men han gir klar tilbakemelding på hva som er bra og hva som ikke er bra.

- Absolutt, nå gjelder det bare å vinne, sier Hellstrøm til aftenposten.no. Selv vant han aldri Bocuse d'Or, men har deltatt i sirkuset i Lyon siden 1987 og har gode tips og råd til gullhåpet Hvarnes.

Årets tema som alle de 24 nasjonene skal konkurrere om er breiflabb og skotsk lam.
- Breiflabben er ingen lett sak. Den kommer til en viss grad pent sammen, og så plutselig slipper den vannet. Da flyter det ut på tallerkenen og blander seg med det andre, og det vil vi ikke. Men jeg vil mene vi har god kontroll på det nå, sier Hvarnes.

Tirsdag skal etter planen Landbruksminister Brekk bli vist rundt på mathallene i Lyon av Eyvind Hellstrøm, og etter planen får Gunnar Hvarnes besøk av blant annet Eyvind Hellstrøm, Ingrid Espelid Hovig og Geir Skeie.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her