Hudfletter Mattilsynet

Næringsmiddelbransjen i Oslo ble ikke veldig mye klokere etter et informasjonsmøte med Mattilsynet i dag.
Redaksjonen
19 Oktober 2007 - 16:41

Over hundre mennesker fra bransjen hadde møtt frem til møtet der Mattilsynet skulle informere om vannsituasjonen.
 
Siden bransjen bruker vann i mange sammenhenger var det mange spørsmål. Men nokså ullene svar. Under møtet nærmet temperaturen seg kokepunktet, i følge Nettavisen.
 
Det var folk tilstede fra restauranter, storkjøkken, hoteller og interesseorganisasjoner. De fleste slaktet parasitt-infoen fra Mattilsynet.
 
For sent
De fleste mente at informasjonen om vannsituasjonen kom alt for sent. Mange var også misfornøyde med de forskjellige anbefalingene som har blitt gitt i forbindelse med parasittfunnene.
 
- Jeg kan nok være enig i at vi burde vært ute med informasjon til bransjen tidligere. Så det får vi gjøre noe med til neste gang, innrømmet Mattilsynets Kristina Landsverk.
 
Halvannet døgn etter
Mattilsynet la ut retningslinjer til næringsmiddelbransjen torsdag kveld. Det er halvannet døgn etter at pressemeldingen om det infiserte drikkevannet kom fra Oslo kommune.
 
Næringsmiddelbransjen undret seg over hvorfor de ikke ble informert på samme tid.
 
- Vi gikk ut med en pressemelding sammen med Oslo kommune klokken 06 onsdag morgen, det var to timer etter at vedtaket ble fattet. Vi kan neppe kritiseres for å være for sene med å varsle, mente Landsverk.
 
70 eller 96?
Et vesentlig spørsmål var om kaffemaskinene er friskmeldte eller ikke. Flere lurte på hvilken temperatur vannet måtte ha og hvor lang tilberedningstid som trengtes. Da kom ekspertpanelet med ulike svar, som varierte fra 70 til 96 grader i ulike tidsperspektiver.
 
Omtrentlig
- Dette er altfor omtrentlig, vi må ha eksakte tall å forholde oss til, sa Kenneth Smørdal, som er administrerende direktør i Studentkafeene. Selskapet leverer mat og drikke til Oslos største student-institusjoner.
Kommunens ansvar
Mattilsynet sa at det er Oslo kommune som er ansvarlig for å informere byen og dens innbyggere om vannkrisen.
 
Kenneth Smørdal kommenterte dette.
 
- I disse dager er det veldig mye informasjon i ulike kanaler, særlig i mediene, og det er mye støy som gjør det vanskelig å vite hva man skal tro på. Mattilsynet er vår nærmeste instans, og det er dere vi forholder oss til. Derfor er det veldig viktig for oss å kunne få god og tilgjengelig informasjon gjennom dere, sa Smørdal.
 
- Det er et godt poeng, og jeg skal ta det med meg videre, svarte Landsverk.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her