Hudfletter Mattilsynet

Næringsmiddelbransjen i Oslo ble ikke veldig mye klokere etter et informasjonsmøte med Mattilsynet i dag.
Redaksjonen
19 Oktober 2007 - 16:41

Over hundre mennesker fra bransjen hadde møtt frem til møtet der Mattilsynet skulle informere om vannsituasjonen.
 
Siden bransjen bruker vann i mange sammenhenger var det mange spørsmål. Men nokså ullene svar. Under møtet nærmet temperaturen seg kokepunktet, i følge Nettavisen.
 
Det var folk tilstede fra restauranter, storkjøkken, hoteller og interesseorganisasjoner. De fleste slaktet parasitt-infoen fra Mattilsynet.
 
For sent
De fleste mente at informasjonen om vannsituasjonen kom alt for sent. Mange var også misfornøyde med de forskjellige anbefalingene som har blitt gitt i forbindelse med parasittfunnene.
 
- Jeg kan nok være enig i at vi burde vært ute med informasjon til bransjen tidligere. Så det får vi gjøre noe med til neste gang, innrømmet Mattilsynets Kristina Landsverk.
 
Halvannet døgn etter
Mattilsynet la ut retningslinjer til næringsmiddelbransjen torsdag kveld. Det er halvannet døgn etter at pressemeldingen om det infiserte drikkevannet kom fra Oslo kommune.
 
Næringsmiddelbransjen undret seg over hvorfor de ikke ble informert på samme tid.
 
- Vi gikk ut med en pressemelding sammen med Oslo kommune klokken 06 onsdag morgen, det var to timer etter at vedtaket ble fattet. Vi kan neppe kritiseres for å være for sene med å varsle, mente Landsverk.
 
70 eller 96?
Et vesentlig spørsmål var om kaffemaskinene er friskmeldte eller ikke. Flere lurte på hvilken temperatur vannet måtte ha og hvor lang tilberedningstid som trengtes. Da kom ekspertpanelet med ulike svar, som varierte fra 70 til 96 grader i ulike tidsperspektiver.
 
Omtrentlig
- Dette er altfor omtrentlig, vi må ha eksakte tall å forholde oss til, sa Kenneth Smørdal, som er administrerende direktør i Studentkafeene. Selskapet leverer mat og drikke til Oslos største student-institusjoner.
Kommunens ansvar
Mattilsynet sa at det er Oslo kommune som er ansvarlig for å informere byen og dens innbyggere om vannkrisen.
 
Kenneth Smørdal kommenterte dette.
 
- I disse dager er det veldig mye informasjon i ulike kanaler, særlig i mediene, og det er mye støy som gjør det vanskelig å vite hva man skal tro på. Mattilsynet er vår nærmeste instans, og det er dere vi forholder oss til. Derfor er det veldig viktig for oss å kunne få god og tilgjengelig informasjon gjennom dere, sa Smørdal.
 
- Det er et godt poeng, og jeg skal ta det med meg videre, svarte Landsverk.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget
Ukens kake
Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget
Ukens kake
Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)
Dagens rett

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)

Ferdige nudelpakker er en enkel og billig basis for raske middager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her