Hotellet på Hemnesberget til salgs

Etter en lang periode uten drift er hotellet på Hemnesberget til salgs.
Redaksjonen
06 August 2008 - 12:00

Det er Star Eiendom som eier hotellet. Det har ikke vært i drift som hotell de siste årene. Star Eiendom ønsket å bygge om hotellet til leiligheter, men fikk nei fra Hemnes kommune.
 
Etter dette har det vært interessenter inne i bildet. Disse ville overta hotellet, og bygge ut og renovere det for 30 millioner kroner. Men finansieringen kom ikke på plass, og hotellet ble ikke solgt.
 
Nå har Star Eiendom overlatt salget til Privatmekleren A/S som vil legge ut prospektet i løpet av neste uke. Salgssummen er satt til 1.75 millioner kroner.
 
- De er ikke en svært høy sum for et bygg i to etasjer med en samlet grunnflate på 913 kvadratmeter, men bygget krever en god del restaurering og ombygging før det kan framstå som et moderne hotell, sier næringsmekler Kai Henriksen i Privatmekleren.
 
Kommunen følger med
Ordfører Kjell Idar Juvik i Hemnes kommune er klar på at kommunen vil ha nye eiere som vil drive det sentralt plasserte bygget videre som hotell og restaurant.
 
- Det er viktig for utviklingen på Hemnesberget og i Hemnes kommune at vi har et oppegående hotell og kafétilbud. Både utviklingen av næringslivet og turistbransjen krever at det finnes mulighet for overnatting på stedet, sier Juvik til Rana Blad.
 
Hotellet nødvendig
- Det er stor enighet om at hotellet er nødvendig for å få utvikling på stedet. Jeg kan ikke si i dag hva kommunen kan gjøre for å få til drift i hotellet, men både tidsbegrensete kommunale lån og garantier kan være en vei å gå, sier Juvik.
 
Muligheter
- Hvor mye en nye eier må satse på bygget kommer jo an på hvilken driftsform det legges opp til. Det er jo fullt mulig å bare drive kafé og restaurantdelen og holde hotelldelen stengt. Kjøkkenet og ventilasjonsanlegget er godt, og det vil ikke kreve all verdens ressurser for å komme i gang, sier kai Henriksen i Privatmekleren.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her