Honningsmurt skankstek av lam
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 125 grader. Krydre steken og legg den i en langpanne. Sett et steketermometer midt inn i kjøttet uten å treffe beinet.
- Hell i vannet og stek den til kjernetemperaturen viser 70 grader for rosastekt.
- Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup.
- Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 15 minutter på benken.
Tips:
Ta gjerne med litt av det gule skallet av appelsinen, for ekstra bitterhet.
Den glaserte lammesteken serveres med freste grønnsaker , ovnsbakte halve poteter og krydret appelsin- og honningsaus .
Søtt, litt sterkt og annerledes enn vanlig klassisk lammestek.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Appelsin- og honningsaus
Fremgangsmåte
- Fres sjalottløken i 1 minutt i en kjele.
- Ha i appelsinjuice og honning. Kok det ned til halv mengde.
- Ha i sjy/kraft og la det koke opp.
- Sil sausen og pisk inn smøret.
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du grønnsaker med sting
Fremgangsmåte
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Stekte potetbåter
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 225 grader.
- Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen.
- Pensle med olje, kryddderurter, salt og pepper.
- Stek i 20 minutter.
Tips: Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste 5 minuttene.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig