Det er langt enklere å lage karbonader og kjøttkaker enn mange tror, og har du først fått smaken på hjemmelaget tradisjonsmat som dette, er det vanskelig å gå tilbake til ferdigmaten.
Dagens rett
Hjemmelagde karbonader med løk
Foto: (Matprat/Studio Dreyer Hensley)
Gå for karbonader med løk. Du vil ikke angre
Hjemmelagete karbonader med løk er en klassiker vi aldri går lei av. Spesielt siden oppskriften er så lett å lykkes med.
Redaksjonen
11 November 2020 - 01:00
Hjemmelagde karbonader med løk
Fremgangsmåte
- Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vannet.
- Form karbonadene til 8 store flate kaker (per 500 g karbonadedeig). Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv.
- Karbonadene brunes i smør eller margarin på begge sider ved forholdsvis sterk varme. Etterstek ved svak varme 2-3 minutter.
- Stekt løk:
- Skrell løken og del den opp i halve ringer. Smelt smøret i en stekepanne over middels høy varme og ha i løken.
- La løken surre til den begynner å bli myk og tar farge, slå ned varmen og la løken steke til den blir pent burn. Smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker.
- Servér nystekte karbonader på godt brød med stekt løk og salat som kveldskos, eller med kokte poteter, brun saus og ertestuing til middag.
Slik lager du ertestuing
Flere retter med karbonadedeig finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
Hjemmelaget brun saus
Fremgangsmåte
- Lag brun saus ved å smelte og brune smøret.
- Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
- Spe med varm kraft eller buljong, og visp kraftig mellom hver gang du sper slik at du ikke får klumper i sausen.
- La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
- Tilsett soyasausen og smak til med salt og pepper.
Vil du lage en glutenfri bruns saus ligger oppskriften her
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
Grønn ertestuing
Fremgangsmåte
- Kok opp de frosne ertene i vann og buljong.
- Mos dem med stavmikser eller i foodprocessor.
- Tilsett smør og smak til med krydder.
Passer utmerket til blant annet kjøttkaker
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå