Bartender’s Choice Awards
Himkok holder koken, Andre til Høyre er i støtet og Pjolter & Punsj gjør det igjen
Foto: (Bartender’s Choice Awards 2018 )

Himkok holder koken, Andre til Høyre er i støtet og Pjolter & Punsj gjør det igjen

De tre norske barene tok grovt for seg da Bartender’s Choice Awards 2018 ble delt ut.
Aase E. Jacobsen
20 Desember 2018 - 19:18

At Himkok ble kåret til Norges beste cocktailbar kommer kanskje ikke som en overraskelse, gitt barens sterke internasjonale posisjon som nummer 19 på listen Wolrds50BestBars. Heller ikke at baren stakk av med prisen for både baren som har bidratt mest til å forbedre barscenen i Norge og for beste cocktailmeny. Samt ikke minst for beste bartender Maroš Dzurus og beste signaturdrink, nemlig Birch, som er inspirert av nordlandsbunaden. Den lages på følgende måte: Himkoks egen Old Tom gin, bjørkesaft og blank vermut infusert med tørkede bjørkeblader røres på is og siles over i et avkjølt martiniglass sprayet med røykt whisky. Garnityr er egne olivener fylt med Kraftkar-blåmuggost. Intet mindre. Du behøver ikke være norskættet for å bli rørt av denne drinken. 

Birch ble introdusert i den forrige cocktailmenyen til Himkok. Men lever som eneste drink videre, ifølge barsjefen Odd Srandbakken. Cocktailmenyen som gjelder nå er minst like norsk, nemlig Hyttetur.  

All oppmerksomheten Himkok-teamet har mottatt til tross, er barsjefen både stolt og ydmyk. - Siden Bartender’s Choice Awards er en prisutdeling for barbransjen, betyr disse prisene at vi har mye støtte rundt om i Norge.

Litt lenger opp i gaten for Himkok ligger Annen til Høyre som ble kåret til årets beste nye cocktailbar samt baren med best atmosfære.

Her kan du lese mer om hvorfor denne baren har en slik spesiell atmosfære

Lykkelige vinnere Andre til Høyre-teamet: ,Fv Xuseen Simon-Miskell, barsjef, Alexandra Mateus, head bartender, Magnus Egerdahl Nørsett, founder/eier, Anne Maursetth, founder/eier og Isac Selmer, barsjef. Foto: Bartender’s Choice Awards 2018

Innehaver Anne Maurseth er etter at «sjokket» har lagt seg, svært takknemlig for utmerkelsene. Og kollegaene i første etasje, på restaurant Nemesis, er ikke uventet minst like begeistret for å kunne smykke seg med tittelen beste norske restaurant i 2018. Det var foran følgende andre nominerte: Katla, Lulu, Brutus og Le Benjamin. Dobbelt seier til Youngskvartalet med andre ord.

Folkets barpris gikk til stavangerbaren Pjolter & Punsj. – Det er så utrolig kjekt, sier innehaver Truls Thomsen. – Vi var nominert i fire kategorier, men med så mange sterke oslobarer som motkandidater, hadde vi ingen forventninger. Derfor var det en kjempeoverraskelse.

Det er andre gang han blir så overrasket, for i 2017 ble Pjolter & Punsj kåret til årets beste nye cocktailbar, og det etter bare et halvt års drift.

Truls Thomsen foran. Andre Kvilhaug, Erlend Øverland og bakerst Johan Wendt Olaussen. Tv Andrea Ribeiro. Foto: Bartender’s Choice Awards 2018

Truls forklarer suksessen slik:  - Vi er to unge stavangergutter (den andre er André Kvilhaug, red.anm.) som ønsker å gi litt tilbake til byen. Vi har ingen investorer i ryggen, vi har gjort alt selv, ned til minste detalj. For oss betyr det derfor svært mye å vinne folkets favoritt, da det viser at vi har støtten blant folk i Stavanger. Det er så godt å vite, sier han og legger til: - Folk virker veldig fornøyd med hele opplevelsen vi har å tilby, og det er jo en liten bar, vi har maks plass til 40 gjester.

Pjolter & Punsj ble altså nominert også for sin cocktailmeny. Den har en nordisk profil på brennevinet.  Ni av 11 drinker er med akevitt. – Vi jobber mye med nordiske smaker og prøver å gjøre nye vrier med kjente råvarer, forklarer han.

Det er niende gang at prisen deles ut. Bak Bartender’s Choice Awards står stockholmsbartenderen Jakob Sundin sammen med en rekke andre svenske bransjefolk. Og det er altså barbransjens egen pris hvor bartenderne nominerer hverandre og stemmer inn sine favoritter. Bortsett fra publikumsprisen hvor selve avstemmingen gjøres av folket.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her