Hermitage og Côte-Rôtie

Monumentale Hermitage'r dominerer testen som ellers preges av stort spenn i kvalitet og karakter på årgangene.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 11:19

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Hermitage og Côte-Rôtie

(95p)
Monier de la Sizeranne 2005
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône Nord
61533 VSD - kr 519,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Tett dyp rød. Svært lukket men veldig lovende duft som allerede byr på rike kjøttaktige toner, søte bjørnebær, tobakk, fioler, tjære og anis.
Smak: Svært fyldig, nærmest mektig anslag, veldig bra konsentrasjon, kraftige tanniner, veldig bra syrer, sitter utrolig lenge. (2005)
Bruksområde: Rike viltretter.
Vurdering: En svært rik vin som må ligge minst fem-seks år før den nytes og som vil holde i sikkert 25 år. Må dekanteres. Meget godt kjøp. 95 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (93p)
Domaine du Colombier Hermitage 2006
SCEA Viale Domaine du Colombier
Frankrike - Hermitage
40391 Vectura - kr 395,50 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Red & White
Farge og duft: Tett dyp rød. Massiv duft med kjøttfull bærfrukt, pepper, kanel, muskat, pipetobakk, røykt kjøtt og eik.
Smak: Stort fyldig anslag, rik og tett med flott karakter, flotte tanniner, veldig god syre, stofflig og veldig elegant helt ut i slutten som kanskje har litt for tydelig eik. (2006)
Bruksområde: Rike viltretter.
Vurdering: En strålende vin for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 93 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring (1/3 nye), 12 md. flaskemodning
Bestill her:

÷ (92p)
Hermitage 2003
Tardieu Laurent
Frankrike - Rhône
46239 VSD - kr 649,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Tett dyp rød. Parfymert stor duft med god søt frukt, tobakk, pepper, stall, røykt og tørket kjøtt, anis og sjokolade.
Smak: Svært fyldig anslag, rik søtlig frukt som balanseres av gode syrer og faste tanniner, en del eik i finishen. (2003)
Bruksområde: Rike viltretter, også annet smaksrikt rødt kjøtt.
Vurdering: En ung og lovende vin for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 92 p (2003)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (91p)
Les Bécasses Côte-Rôtie 2003
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône
44435 VSD - kr 369,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp mørk rød. Varm rik duft av bjørnebær, fioler, kaffe, kjøtt og pepper.
Smak: Fyldig anslag, veldig god syre, varm rik og fyldig frukt, fine tanniner, gode faste tanniner, sitter veldig godt og lenge med nydelig frukt i finishen. (2003)
Bruksområde: Finere viltretter.
Vurdering: En veldig ung og fast vin som vil utvikle seg videre i minst seks-sju år. Meget godt kjøp. 91 p (2003)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
La Petite Chapelle 2004
Paul Jaboulet Aîné
Frankrike - Rhône Nord
57103 Vectura - kr 346,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett dyp rød. Parfymert innsmigrende duft med mye frukt, tobakk, pepper, lær, søt tobakk og mye blomster.
Smak: Fyldig bløtt anslag, deilig frukt, saftig med god syre og fine tanniner, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Lam, fasan med god saus.
Vurdering: En veldig imøtekommende og deilig vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 90 p (2004)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Villard Côte-Rôtie le Gallet Blanc 2003
François Villard
Frankrike - Rhône Nord
49534 VSD - kr 399,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Tett dyp rød. Veldig ung og lukket duft med røde og mørke bær, tjære, blomster, krydder, søt tobakk, kjøtt og eik.
Smak: Stort fyldig anslag, veldig krydret og varm, kraftig og stofflig, tett og god med fin syre og gode tanniner, sitter lenge. (2003)
Bruksområde: Kraftige viltretter.
Vurdering: En maskulin og lovende vin for de neste sju-åtte årene. Meget godt kjøp. 90 p (2003)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,8% vol.
Bestill her:

(84p)
Les Bécasses Côte-Rôtie 2002
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône
48120 VSD - kr 299,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Rød. Litt dempet duft med modne bær, pepper, sjokolade, kaffe, sjokolade og urter.
Smak: Bløtt anslag, mye syre, lett fylde, en del tanniner, sitter en stund. (2002)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: Mangler mye til å være côte-rôtie. Nå. Knapt verd prisen. 84 p (2002)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Kork-/flaskefeil:

La Sizeranne Hermitage 2003
M.Chapoutier
Frankrike - Rhône
44432 VSD - kr 439,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

Hermitage la Chapelle 2002
Paul Jaboulet Aîné
Frankrike - Rhône
55359 Vectura - kr 509,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her