Godbiter i pollisten
Her kjenner du på bordeauxstorhet til en liten pris

Her kjenner du på bordeauxstorhet til en liten pris

Ikke bare er den veldig myk og deilig allerede, men den tåler fint å lagres og så er den signert en som har fått kvalitet inn med morsmelken. Stikkordet er Ch. Angelus.
Aase E. Jacobsen
23 September 2020 - 13:45
 

Dame de Boüard 2017 er en virkelig lekkerbisken av en bordeauxvin, nydelig og aromatisk med herlig ungdommelig plommefrukt og uttalt mykhet i munnen. All kosesmaken til tross, har den nok av alt til å fungere veldig godt til mat samtidig som den også vil utvikle seg videre i en god kjeller.

Men hvorfor vente. Den er et prakteksemplar av en merlotbasert vin, i en stil som du bare finner hos de beste østsideslottene. Denne vinen er for øvrig et for meg helt nytt bekjentskap fra denne delen av Bordeaux, nærmere bestemt Montagne-St. Emilion, som er en av de såkalte satellittene til St. Emilion.

Bli først til å bestille

Denne spalten er veldig populær, og mange bestiller vinene vi anbefaler. Dermed kan du oppleve at de er utsolgt når du bestiller. Abonnerer du på Apéritif Mat- og vinklubb får du dette tipset en dag før alle andre.

Hemmeligheten ligger i navnet, og Boüard-damen er ingen ringere enn Coralie de Boüard som trådte sine barnesko på Ch. Angelus og er datteren av slottets eier og vinmaker Hubert de Boüard som har vært en viktig faktor i å gjenskape dette slottets storhet. Siden 2012 tilhører Ch. Angelus den øverste klassen i St. Emilion, nemlig Premier grand cru classe A. sammen med Ch. Ausone, Pavie og Cheval Blanc.

Også Coralie har bidratt gjennom sin rolle som markedsansvarlig i 10 år. Før hun i 2012 da hun var 32 år gammel, tok over Ch. La Fleur de Boüard i Lalande-de-Pomerol som familien kjøpte i 1998.

Coralie de Boüard.

Parallelt med at hun fikk to barn kjøpte hun og mannen i 2016 en eiendom i Montagne-St. Emilion, la Tour Musset som ble døpt om til Clos de Boüard. Totalt eier de nå 30 hektar vinmarker fordelt på flere parseller og adresser. Hun valgte dette underområdet siden det har samme kalkjord som St. Emilion på platået, og med kalk og leirjord i de sørvendte skråningene.

At nærmeste naboer til noen av parsellene er navn som Troplong Mondot, Fonbrauge, Fleur Cardinale og Valandraud er selvsagt også av betydning.

Og det er dette som skinner gjennom i vinen som altså er Coralies andrevin, laget av druer fra eiendommen, men med et annet uttrykk enn toppvinen som heter Clos de Boüard, men som ikke selges i Norge. Målet hennes er å lage bærekraftig framstilt bordeauxvin hvor du får mye for pengene. Eiendommen er siden 2019 sertifisert som Haute Valeur Environnementale nivå 3 i denne særfranske økoordningen.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Chateau Clos de Bouard
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    345.80 kr
    Varenummer:
    12171101
    90 POENG
    Dame de Boüard
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her