Dame de Boüard 2017 er en virkelig lekkerbisken av en bordeauxvin, nydelig og aromatisk med herlig ungdommelig plommefrukt og uttalt mykhet i munnen. All kosesmaken til tross, har den nok av alt til å fungere veldig godt til mat samtidig som den også vil utvikle seg videre i en god kjeller.
Men hvorfor vente. Den er et prakteksemplar av en merlotbasert vin, i en stil som du bare finner hos de beste østsideslottene. Denne vinen er for øvrig et for meg helt nytt bekjentskap fra denne delen av Bordeaux, nærmere bestemt Montagne-St. Emilion, som er en av de såkalte satellittene til St. Emilion.
Bli først til å bestille
Denne spalten er veldig populær, og mange bestiller vinene vi anbefaler. Dermed kan du oppleve at de er utsolgt når du bestiller. Abonnerer du på Apéritif Mat- og vinklubb får du dette tipset en dag før alle andre.
Hemmeligheten ligger i navnet, og Boüard-damen er ingen ringere enn Coralie de Boüard som trådte sine barnesko på Ch. Angelus og er datteren av slottets eier og vinmaker Hubert de Boüard som har vært en viktig faktor i å gjenskape dette slottets storhet. Siden 2012 tilhører Ch. Angelus den øverste klassen i St. Emilion, nemlig Premier grand cru classe A. sammen med Ch. Ausone, Pavie og Cheval Blanc.
Også Coralie har bidratt gjennom sin rolle som markedsansvarlig i 10 år. Før hun i 2012 da hun var 32 år gammel, tok over Ch. La Fleur de Boüard i Lalande-de-Pomerol som familien kjøpte i 1998.
Parallelt med at hun fikk to barn kjøpte hun og mannen i 2016 en eiendom i Montagne-St. Emilion, la Tour Musset som ble døpt om til Clos de Boüard. Totalt eier de nå 30 hektar vinmarker fordelt på flere parseller og adresser. Hun valgte dette underområdet siden det har samme kalkjord som St. Emilion på platået, og med kalk og leirjord i de sørvendte skråningene.
At nærmeste naboer til noen av parsellene er navn som Troplong Mondot, Fonbrauge, Fleur Cardinale og Valandraud er selvsagt også av betydning.
Og det er dette som skinner gjennom i vinen som altså er Coralies andrevin, laget av druer fra eiendommen, men med et annet uttrykk enn toppvinen som heter Clos de Boüard, men som ikke selges i Norge. Målet hennes er å lage bærekraftig framstilt bordeauxvin hvor du får mye for pengene. Eiendommen er siden 2019 sertifisert som Haute Valeur Environnementale nivå 3 i denne særfranske økoordningen.
Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller
Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev
Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her
Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang. Den som venter på noe godt....