Godbiter i pollisten
Her får du beaujolais som utfordrer de beste burgundere

Her får du beaujolais som utfordrer de beste burgundere

Moulin-à-Vent er i den absolutte beaujolais-toppen og den av de 10 cru-ene som er mest burgundlik. Disse vinene byr på veldig mye flott vin for pengene.
Aase E. Jacobsen
27 Mars 2019 - 13:45

Pierre-Marie Chermette Moulin à Vent La Rochelle 2014 har fått noen år på seg, men siden dette er en vin som holder fint i 10 år til, er den fortsatt ungdommelig med stor finesse og kompleksitet. Frukten er virkelig lekker og den har tydelig jordsmonns- og stallpreg. En vin som fortjener gode kjøttretter, gjerne lam eller vilt, om den nytes i dag.

Fra samme produsent og cru kommer en enda rimeligere, men også ferskere utgave. Pierre-Marie Chermette Moulin à Vent Les Trois Roches 2017 er en virkelig lekkerbisken med god konsentrasjon og leskende skogsbærfrukt, fine tanniner, og lett ungdommelig sødme i finishen. Også den trives sammen med kjøttretter, men også pasta eller vegetar.

Forskjellen på de to bortsett fra alder og årgang er parsellene innenfor Moulin-à-Vent. La Rochelle ligger rett over den berømte vindmøllen som har gitt cru-et navn.

Les mer om de 10 beaujolais-cru-ene her

Den sørøstlige eksponeringen gjør at druene ikke akkumulerer for mye sukker, og beholder god syrefriskhet, som er et bærende element i en beaujolais som skal legges i kjelleren. Tanninene er også god og jordsmonnskarakteren stammer granittjordsmonnet med høyt innhold av mangan. 

Vinene er laget med delvis karbonisk maserasjon som vanlig er for beaujolais som skal tåle flere års lagring.

Les Trois Roches er en blanding av druer fra tre ulike parseller med mer eller mindre samme type jordsmonn, derav navnet: Rochegrès, Roche Noire og nok en gang La Rochelle. Mens denne siste bidrar med kraften, som vi allerede har skjønt, står de to andre for eleganse, friskhet og frukt.

Chermette-familien: Jean-Etienne med foreldrene Pierre-Marie og Martine.

Bak disse vinene står familien Chermette, Pierre-Marie og Martine samt sønnen Jean-Etienne siden 2017. Med utgangspunkt i eiendommen Vissoux i det sørlige Beaujolais (rett nord for Lyon), kjøpte de opp vinmarker ved begynnelsen av 200-tallet og styrer de nå en ganske stor virksomhet med parseller over hele regionen, inkludert 16,5 hektar innen cru-ene Moulin-à-Vent, Fleurie og Brouilly.

Se alle vinene til Chermette

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet
Dagens rett

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet

En varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her