Her er deltakerne til Bocuse d'Or Europe

Her er deltakerne til Bocuse d'Or Europe

Ørjan Johannessen skal bryne seg mot 18 menn og én kvinne.
07 Mars 2012 - 20:34

Lista over deltakerne til Bocuse d`Or Europe er fullstendig. Konkurransen går av stabelen Brüssel 20. og 21. mars. Norges håp, Ørjan Johannessen skal konkurrere på dag to. Da møter han blant andre Danmarks deltaker, Jeppe Foldager.

LES OGSÅ: Årets beste kokk er kåret

De siste årene er konkurransen dominert av Norge, Danmark, Sverige og Frankrike, men 20 land har ambisjoner om å blande seg inn i toppen i årets utgave. 

Blant deltakerne er det én kvinne, Pinnak Heidy fra Estland.

De 12 beste er automatisk kvalifisert til Bocuse d`Or i Lyon i slutten av januar 2013.

Konkurransen i Brüssel arrangeres samme helg som Nordisk mesterkap avgjøres i Herning i Danmark.

LES OGSÅ: Nordens beste kokker møtes til dyst

Her er deltakerne i startrekkefølge:

1. Island
Sigurdur Haraldsson (23)
Vox Restaurant, Reykjavik

2. Belgia
Robrecht Wissels (35)
Belgocatering, Alost

3. Ungarn
Tamas Szell (29)
Onyx Etterem, Budapest

4. Frankrike
Thibaut Ruggieri (30)
Lenôtre, Paris

5. Spania
Evarist Miralles (34)
El Bollit for Macio i Gastronom, Pego

6. Luxembourg
Jan Schneidewind (46)
Restaurant Windsor, Bertrange

7. Estland
Pinnak Heidy (38)
Restaurant Egoist, Tallinn

8. Sverige
Adam Dahlberg (35)
Adam & Albin Matstudio, Stockholm

9. Storbritannia
Adam Bennett (45)
Simpsons Restaurant, Birmingham

10. Nederland
Martin Ruissard (27)
De Fuik, Aalst
Onsdag 21. mars

11. Polen
Marcin Jablonski (25)
Bukiet, Smakow

12. Norge
Ørjan Johannessen (26)
Bekkjarvik Gjestgiveri, Bekkjarvik

13. Bulgaria
Petar Nikolov (28)
Restaurant Sasa-Sofia, Sofia

14. Danmark
Jeppe Foldager (26)
Sølle kro, Holte

15. Italia
Alfio Ghezzi (41)
Locanda Margon, Ravina-Trento

16. Tsjekkia
Landa Ondrej
Kampa Park, Praha

17. Russland
Alexey Kozyritskiy (32)
Luch, Moskva

18. Tyskland
Johannes Goll
Restaurant Français, Steigenberger Frankfurter Hof

19. Finland
Mika Palonen (35)
Villa Störsvik, Siuntio

20. Sveits
Teo Chiaravalloti (33)
Villa Principe Leopoldo, Lugano

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her