Helnorsk tomatsaus

Kokken Frode Selvaag fra Spahotell Velvære i Hjelmeland skal bidra til å skape den første helnorske tomatsausen.
Redaksjonen
20 Mars 2009 - 15:00

Hvert eneste år blir det kastet 300 tonn tomater på grunn av kvaliteten. Men nå vil Finnøy Næringshage produsere den første helnorske tomatsausen.
 
Får kokkehjelp
For å utvikle den gode og riktige smaken får de hjelp av kokken Frode Selvaag.
 
- All tomatsaus i Norge blir laget av tomater som er importert fra utlandet. Nå jobber vi med å lage den første helnorske tomatsausen av sorteringstomater fra Finnøy og Rennesøy, sier daglig leder i Finnøy Næringshage, Heidi Skifjell til Øyposten.
 
Helnorsk og sunn
Akkurat nå er sausen i grytene på kjøkkenet til Norconserve i Måltidets Hus i Stavanger.
 
Her prøves det ut forskjellige former for konservering. Neste skritt er å jobbe med smak, og det er her Selvaag kommer inn i bildet.
 
Sunn
- Dette er et produkt jeg har stor tro på. Tomatsausen blir hundre prosent norskprodusert, den blir ren og ikke minst, den blir sunn, sier Skifjell.
 
Hun ble sjokkert da hun fikk høre hvor mange tomater som blir kastet hvert år fordi de ikke har den riktige fasongen, eller andre mindre feil.
 
- At vi nå kan bruke disse til noe fornuftig her et enormt miljømessig potensiale, sier hun.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet
Dagens rett

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet

Mens fisken steker, blander du salaten av maiskorn og edamamebønner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her