Hellstrøm rydder i Son

Nå er han på farten igjen med nye programmer på TV3. Café Neptun i Son har allerede fått besøk og kjeft.
Redaksjonen
17 August 2009 - 12:26

- Rydd straks! Går jeg til tannlegen, blir jeg pissredd hvis redskap og bomull ligger og flyter. Da løper jeg! Det gjør også kundene hvis ikke dere leverer, sier Hellstrøm som ikke tåler rot og slurv, i følge vestby24.no.

Han henvender seg til Neptun-innehaver Runa Stoltenberg Dahl, Anne Solhaug og Ingunn Gripstad Jacobsen, som i følge nettavisen sier de tåler en støyt.

Kjeft ble det også da en av damene slår ut blåskjellvannet.
- Ikke gjør det, der sitter jo all smaken, vet du ikke det, spør Hellstrøm i kjent stil.

Matprogrammet er en engelsk versjon av Gordon Ramsays program Kitchen Nightmares. Produksjonsleder Gard Mortensen forteller Østlandets blad at 12 spisesteder er med i høstens sendinger. 200 søkte om å få være med.

- Vi velger solide restauranter med ryggrad, og spisesteder med enorme utfordringer, på randen av konkurs. Vi prøver alltid å vinkle positivt. De fleste får oppsving etter at vi har vært innom, sier Mortensen.

Derimot er det ikke et nytt gourmetspisested i Son Eyvind Hellstrøm prøver å få til. Men selv om stedet ikke har kokkefaglærte, gjelder det å bruke ressursene best mulig.

- Benytt råvarer fra fiskemottaket. Ta vare på lokalbefolkningen og båtfolket i Son. Skap en annerledes meny med lokale råvarer og noen få, enkle retter. Og legg for all del kjærlighet og entusiasme i matlagingen, råder Hellstrøm.

De første programmene får du se ved juletider.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne
Dagens rett

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne

Spesielt siden den er så smaksintens. Det skyldes den italienske ansjossausen, colatura di alici. Får du ikke tak i den, har vi er alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her