Havfruen fyller 20 år

Den ærverdige fiskerestauranten Havfruen i Trondheim fyller 20 år denne uken. Det markeres i form av en jubileumsmeny.
Redaksjonen
13 Mars 2007 - 00:53

Og det er selvfølgelig havets delikatesser som står på menyen. Herbert Klein har vært innehaver gjennom 20 år og disker opp med det beste av det beste, forteller restauranten i en pressemelding.
 
- Vi er stolte av å ha blitt til det vi er i dag og fortjener å feire oss selv nå, sier Klein.

Mange i Trondheim og omegn - og ikke minst besøkende fra andre steder i landet - har et forhold til Havfruen . Restauranten ligger idyllisk til ved gamle bybro.

- Enkelte av våre gjester er her en gang i året for å oppleve lutefisken. Andre er sjømatelskende stamgjester året rundt. Noen av dem har faktisk vært her siden oppstarten i 1987, sier Klein, eier og innehaver av restauranten gjennom 20 år.

Anerkjent
- Det hele startet med en romantisk ide om å drive egen restaurant. Men vi opplevde raskt det de fleste som starter egen restaurant gjør, nemlig at restaurantbransjen er hard forretningsvirksomhet. Suksesskriteriene våre har vært å satse fullt og helt som fiskerestaurant. Dette har vi kombinert med engasjerte medarbeidere med god fagkunnskap og lidenskap for yrke og arbeidsplass, forteller Klein.

Internasjonalt
Restaurantsjefen er finsk, soussjefen er engelsk og dermed er det en internasjonal gjeng som jobber på restauranten. Sjefkokk er Bjørnar Buserud, som tidligere har jobbet på Grand Hotel i Oslo.

Det er lokale, men også nasjonale og internasjonale råvarer av toppkvalitet som legger føringen for menyen som fornyes hver måned. I mars er det kamtsjatkakrabbe som legger føringer for menyen.

Jubileumsuke
Denne uken er det altså jubileumsuke. Det blir arrangementer for samarbeidspartnere, kolleger i bransjen, stamgjester og medlemmer i "Chaine des Rotisseurs".

Blant annet skal Svein-Erik Renaa fra Gastronomisk Institutt "avsløre" sjømathemmelighetene sine. Renaa fikk som kjent pris for beste fiskekomposisjon under Bocuse d`Or i Frankrike 2007.

Torkjell Berulfsen er også på plass og skal kåsere rundt kultur og mattradisjoner, sjømat og restaurantbransjen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving
Dagens rett
Stekt rosenkål a la Thanksgiving

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving

Nå er rosenkålen for fullt på vei inn i butikkhyllene, og den fortjener en annen skjebne enn overkokt tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her