I to dager har åtte av Norges dyktigste servitører konkurrert i det fjerde NM for servitører.
Og Marius Fidje Tjelta fra Lysebu vant en klar seier, ifølge hoveddommer Thomas Pedersen, Le Benjamin, som er veldig fornøyd med nivået på de åtte deltakerne.
På andreplass kom Marianne Sunde, Brasserie France og på tredje Rolf Wenstad, Oslo Militære Samfund.
Oppgavene kandidatene ble testet i var sabrering av champagne, blindlukting av brennevin, blindsmaking av vin, transjering og flambering av frukt, mat og vin i kombinasjon, transjering og servering av ost til gjester, borddekking og service til gjester, bartending og dekantering.
Ifølge Pedersen er NM-et lagt nært opp til nordisk servitørmesterskap med forskjell at det i NM er seks og ikke 12 gjester. Tjelta skal representere Norge i nordisk senere i år.
I juryen var også Ann Mari Wang-Johannessen, Oslo Militære Samfund, Signe Jensen, Engø Gård og Laila Berge, Lærlingekompaniet.
Øvrige deltakere i NM var Pål Gøran Stolt-Larsen, Tango Bar&Kjøkken, Bjarki Magnusson, BA53, Adrian Breiby, To rom&kjøkken, Mathias Toresen, Brasserie France, Marius Hunstad, Kulinarisk Akademi og Fredrik Aanstad Rabben, NordØst Food&Cocktail.
Tidligere servitørmestere er Aleksander Iversen, Camilla Laiho og Thomas Pedersen.
Konkurransen fant sted parallelt med NM i kokkekunst.